Zmajevi su se jučer okupili na Ilidži, obavili jedan trening, a medijima se danas obratio selektor, Ivajlo Petev.

U uvodu, Petev je govorio o prvoj utakmici sa Kazahstanom, naglasivši da je svaka utakmica teška.

“Najteži je prvi protivnik, idemo se pripremati sto posto za prvu utakmicu, da se odigra kako nama paše, pobjeda je pobjeda i tri boda. Svaka utakmica je teška, neće nam biti lako, ali sve ovisi o našem pristupu. Neće nam biti lako, spremni smo na to, moramo ići otvoreno i spremni smo za dobar rezultat”, kazao je Petev, a potom govorio o brojnim izostancima.

“Ovi igrači koji su na okupljanju, mogu biti prezadovoljan prvim treningom. Igrači koji su tu su za mene najbolji. Imamo mi ideju na koji način i kako igrati. Želimo biti korak bolji nego što smo bili prije. I Kazahstan ima određenih problema kao i mi, ali to je prilika za druge igrače. Trebamo da izgledamo još bolje i sve ovisi o nama. Neće biti lako, ali idemo pokušati uzeti ono što nam najviše paše.”

Protekli vikend su bh. napadači odigrali sjajno kolo, a selektor Petev je još jednom istakao da prati sve fudbalere u Europi.

“Naravno da imam pozitivu u sebi. Mislim da većina naših igrača igra dobro u klubovima. Dobro sam pratio i imamo sliku. Nije samo kvaliteta da zabije gol, već je zajedništvo meni najbitnije. Uvijek imam plan u glavi kako će to izgledati. Imamo puno igrača koje nemamo u kadru, ali je to šansa za druge da pokažu kvalitet. Ne želim obraćati puno pažnju na druge reprezentacije, već gledam samo našu. Sve ovisi o nama. Neće biti lako, ali mi idemo uzeti bodove”, riječi su Peteva.

Jedan od novinara postavio je pitanje i o budućnosti Peteva u slučaju negativnih rezultata.

“Ne razmišljam o ostavci. Razmišljam o tome kako da budemo što bolji i osvojimo bodove, a o ostavci ne.”

Zmajevi će i danas trenirati u kampu FK Sarajevo od 18 sati.

Susret sa Kazahstanom igra se 9. oktobra u 15 sati.

(Reprezentacija.ba)