U nedjelju 3. oktobra na programu su dvije utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi kola na stadionu Tušanj igraju Tuzla i Sarajevo, dok će Rudar u Prijedoru ugostiti tuzlansku Slobodu.

Rudar Prijedor – Sloboda (15,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Rudara i Slobode će odigrati prvi susret današnjeg programa. Rudar je nakon 11 odigranih kola na 10. poziciji sa 11 bodova, a Sloboda zauzima četvrto mjesto sa pet bodova više.

U prvom duelu ove dvije momčadi u tekućoj sezoni Sloboda je na Tušnju pobijedila sa 1:0. Ipak, Sloboda čak šest susreta u nizu ne zna za pobjedu u Premijer ligi BiH, pa domaći se s pravom nadaju pozitivnom rezultatu.

Gosti iz Tuzle su favoriti u ovom duelu. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.15 na pobjedu Slobode. Ostale kvote za ovaj duel možete vidjeti ovdje.

Rudar ove sezone na svom terenu ima skor od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza, dok je Sloboda kao gost ostvarila dva trijumfa, remi i dva poraza.

Tuzla City – Sarajevo (17,00 sati, Moja TV)

Derbi kola igra se na stadionu Tušanj gdje se sastaju drugoplasirana Tuzla i trećeplasirano Sarajevo. Tuzla je trenutno druga sa dva boda zaostatka od prvog Zrinjskog, ali ima i dva meča manje.

Izabranici Husrefa Musemića su odlični u novoj sezoni te imaju osam pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz uz gol razliku 21: 10. S druge strane, Sarajevo igra promjenjivo te je nakon 11 odigranih kola ostvarilo pet pobjeda, dva remija i četiri poraza.

S obzirom na domaći teren, formu i lidersku poziciju, Tuzla je očekivano blagi favorit. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.40 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Tuzla je u prvom dijelu sezone na samom otvaranju Premijer lige BiH pobijedila Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 2:1.

Zanimljivo da je Tuzla jedina momčad u tekućoj sezoni sa maksimalnim učinkom na svom terenu. Fudbaleri Tuzle imaju pet pobjeda na Tušnju iz isto toliko odigranih mečeva.

Odigrane utakmice u subotu 2. oktobra:

Leotar – Radnik Bijeljina 1:0

Posušje – Velež 2:4

Zrinjski – Široki Brijeg 4:0

U ponedjeljak se sastaju Borac – Željezničar.

(Reprezentacija.ba)