U subotu 2. oktobra na programu su tri susreta 12. kola Premijer lige BiH.

Ekipa Leotara dočekuje Radnik, Velež će gostovati Posušju, a hercegovački derbi igraju Zrinjski i Široki Brijeg.

Leotar – Radnik Bijeljina (15,00 sati)

Derbi začelja igra se u Trebinju gdje će Leotar dočekati Radnik iz Bijeljine. Leotar je trenutno na 10. poziciji sa 11 bodova, dok Radnik zauzima posljednje mjesto sa četiri boda manje.

U prvom duelu ova dva tima u tekućoj sezoni Radnika je na svom terenu poražen rezultatom 0:1. Zanimljivo da je Leotar trenutno najslabiji domaćin sa samo četiri osvojena boda, pa sigurno da se gosti iz Bijeljine nadaju bodovima u današnjem susretu.

Spomenimo i da su Leotar i Radnik u Premijer ligi BiH odigrali ukupno devet međusobnih susreta. Leotar ima tri pobjede, jednom je bilo neriješno, a Radnik je slavio pet puta.

Posušje – Velež (15,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Posušja će na stadionu Mokri Dolac ugostiti mostarski Velež. Posušje u ovaj meč ulazi sa 11. pozicije, dok je Velež osmoplasirani.

Oba tima već dugo ne znaju za ligaški trijumf. Posušje već šest kola nikoga nije pobijedio, a Velež ima niz od pet susreta u Premijer ligi BiH bez trijumfa.

Momčad Veleža je na dan meča blagi favorit u ovom duelu. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.45 na trijumf gostiju iz Mostara. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

U Posušju se uzdaju u tradiciju protiv Veleža, s obzirom da su u svakom domaćem meču u okviru Premijer lige BiH pobijedili Mostarce. Posušje je šest puta kao domaćin igralo protiv Veleža i svih šest puta osvojilo tri boda.

Zrinjski – Široki Brijeg (19,00 sati, Arena Sport)

Posljednju utakmicu današnjeg programa igraju Zrinjski i Široki Brijeg. Ekipa Zrinjskog u hercegovački derbi ulazi sa drugog mjesta, dok je Široki Brijeg sedmoplasirani.

Trenutna bodovna razlika između ova dva tima iznosi 11 bodova, a zanimljivo da je Široki Brijeg ove sezone čak sedam puta remizirao u 11 odigranih mečeva.

Kladionice vjeruju da će Zrinjski ostvariti pobjedu protiv Širokog. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.55 na Zrinjski. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Zrinjski je ove sezone na svom terenu odigrao pet utakmica, ostvario četiri pobjede uz jedan remi. S druge strane, Široki na gostovanjima ima skor od četiri remija i jednog poraza.

(Reprezentacija.ba)