Povodom obilježavanja 100 godina FK Željezničar, u nedjelju 10. oktobra 2021. u večernjim satima, na Stadionu Grbavica u Sarajevu, održaće se revijalna fudbalska utakmica između 100 dječaka iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca FK Željezničara.

Prihod od ulaznica, kao i prihod od sponzora događaja biće uplaćen u Pomozi.ba fond za liječenja građana i građanki Bosne i Hercegovine, koja zahtijevaju značajnija finansijska sredstva ili liječenje u inostranstvu. Ulaznicu ili više njih možete kupiti preko www.kupikartu.ba, već od danas, a dva dana prije održavanja utakmice i u Shopu FK Željezničar, te direktno u Udruženju Pomozi.ba, na Čengić Vili.

Uz finansijsku pomoć, još su tri načina da se uključite:

  • Ako ste društveno odgovorna kompanija ili pojedinac, koji želi dati doprinos u realizaciji ove humanitarne akcije, kontaktirajte projekt menadžera udruženja Pomozi.ba Jasmina Ligatu, na 061 040 044.
  • Ako ste osoba koja želi pomoći oboljelima i ujedno doživjeti istinski spektakl i uživati gledajući 100 mladih fudbalera kako jurišaju na gol Željezničara, kupite ulaznicu od 5 KM i dođite da ih zajedno bodrimo!
  • Ako ste srednjoškolka ili srednjoškolac iz Kantona Sarajevo, volontirajte tako što ćete nam pomoći da sve prođe u najboljem redu. Prijave su otvorene na trebalsta.ba – platformi namijenjenoj srednjoškolkama i srednjoškolcima iz Kantona Sarajevo koji žele volontirati i pružati pomoć. Ako niste srednjoškolac ili srednjoškolka, a ipak želite volontirati na ovom događaju, kontaktirajte koordinatoricu udruženja za volonterske aktivnosti, Sanju Handžar na 061 198 788.

Ukoliko želite da izvršite donaciju, bez obzira na iznos ili kupovinu karata, uplatu možete izvršiti na sljedeći broj žiro računa:

Primalac: Udruženje Pomozi.ba, Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, 71000 Sarajevo

Svrha uplate: Donacija “100 godina Gospodina”

Broj žr.: 154-180-200-853-30-48

(Reprezentacija.ba)