Barcelona se sinoć obrukala u Portugalu, poraženi su od Benfice sa 3:0 i nakon dva kola Lige Šampiona nemaju niti jedan bod.

Javnost i navijači upućuju ogromne kritike na račun trenera Katalonaca, Ronalda Koemana, a čini se da je i njegova smjena pitanje vremena.

Čelnici Barcelone predvođeni Joanom Laportom zakazali su danas za 14 sati sastanak na kojem će donijeti odluku o budućnosti Koemana.

Kako prenosi španska Marca, nekada sjajnog fudbalera može spasiti samo to što Barca trenutno nema spremnu zamjenu na klupi. Navijači žele Xavija, ali Laporta nije u najboljim odnosima sa ljubimcem Katalonaca. Među potencijalnim kandidatima su i Andrea Pirlo i Roberto Martinez.

Keoman, koji se odrekao Miralema Pjanića, i dalje je ubijeđen da radi dobar posao.

“Igrali smo dobro dok nismo primili drugi gol. Ogromna je razlika u tome što su oni svoje šanse realizirali, a mi nismo. Imali smo četiri velike prilike. Teško je prihvatiti ovakav rezultat i mislim da on nije stvarni pokazatelj stanja na terenu. Moramo biti bolji u obrani, a neke ekipe su jednostavno fizički moćnije od nas i onda mi djelujemo slabo i mekano na terenu. U fizičkom segmentu smo zaostajali, kao i u brzini. Moramo igrati svojim stilom, držati loptu i stvarati prilike. Tako smo i pokušavali, ali ako ne zabiješ gol, ne možeš pobijediti“, kazao je nakon meča i dodao:

“Ne mogu ništa reći o svojoj budućnosti jer ne znam kakav je stav Uprave. Nije u mojim rukama. Sva krivica je trenerova, no u mnogim fazama utakmice smo djelovali jako dobro. U fazi smo raznih promjena. Nedostajalo nam je nekoliko igrača. Mislim da nije potrebno ponavljati što je problem.”

Barcelona u Ligi Šampiona nakon dvije utakmice ima gol razliku 0:6, dok su u španskoj LaLigi na šestom mjestu nakon šest kola.

(Reprezentacija.ba)