Večeras je na rasporedu 16 utakmica grupne faze Europa lige, a na teren će i nekoliko bh. fudbalera.

Genk – Dinamo (21:00 sati, Arena Sport)

Hrvatski prvak nakon poraza u prvom kolu od West Hama, u drugom kolu imat će još jedan težak zadatak, a to je gostovanje u Belgiji kod domaćeg Genka. Genk je u prvom meču savladao Rapid iz Beča sa 1:0.

Dinamo ukoliko želi jedno od prva dva mjesta večeras ne smije izgubiti od jako dobre momčadi Genka koja u domaćem prvenstvu drži treću poziciju na tabeli.

Kladionice daju blagu prednost domaćinu. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.20 na pobjedu Genka. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Bh. dvojac Gojak – Menalo u redovima Modrih ove sezone i nema pretjeranu minutažu, a i večerašnji meč počet će sa klupe.

Genk i Dinamo se do sada nisu sastajali u zvaničnim utakmicama.

Večerašnji susret se igra na stadionu Luminus Arena s početkom od 21 sat.

Ferencvaros – Betis (21:00 sati)

Kolonija bh. fudbalera u Ferencvarosu je proširena dolaskom Muhameda Bešića, te sada u timu najjačeg mađarskog kluba igraju pomenuti Bešić, Lončar, Kovačević i Ćivić.

Ferenc je u prvom kolu tijesno poražen od domaćeg Bayer Leverkusena sa 2:1 i Mađari su u toj utakmici pokazali da se mogu nositi sa svim rivalima iz grupe. S druge strane, Betis je sjajnom meču bio bolji od Celtica sa 4:3.

Kladioničarski analitičari Betis su svrstali u red favorita. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.80 na trijumf Betisa. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Od prve minute najavljen je Eldar Ćivić, dok će Kovačević i Lončar priliku čekati sa klupe. Bešić nema pravo nastupa u Europa Ligi.

Meč počinje u 21 sat, a igrat će se u sjajnoj atmosferi Groupama Arene.

Šturm – PSV (18:45 sati)

Nakon minimalnog poraza od Monaca u Francuskoj, kultni klub iz Graza će na svom terenu ugostiti holandski PSV koji je na otvaranju Europa Lige remizirao sa Real Sociedadom 2:2.

Šturm bilježi dobar start u domaćem prvenstvu, na drugom su mjestu sa 20 bodova iz devet susreta. PSV je u Holandiji sakupio 15 bodova iz sedam utakmica.

Prema najavama medija Jusuf Gazibegović neće od prve minute igrati ovaj meč iako je propustio samo dvije utakmice od 14 koliko je Šturm igrao ove sezone.

Očekivano, kladionice daju blagu prednost PSV-u. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.90 na pobjedu ekipe PSV. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Susret se igra na Merkur Areni od 18:45 sati.

West Ham – Rapid (21:00 sati, Arena Sport)

Bečki Rapid čiji dres nosi Srđan Grahovac ide na gostovanje u London kod West Hama. Austrijance očekuje težak meč, Čekičari su u Zagrebu pokazali da se žele maksimalno posvetiti Europa Ligi i sa veoma jakim sastavom dočekuju Rapid.

Rapid jako loše igra u Bundesligi, na devet utakmica osvojili su osam bodova i predzadnji su na tabeli dok West Ham drži solidnu sedmu poziciju u engleskoj Premijer ligi.

Londonci su apsolutni favoriti na večerašnjem susretu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.30 na pobjedu West Hama. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Nekadašnji reprezentativac BiH Grahovac najavljen je od prve minute na Olimpijskom stadionu u Londonu.

(Reprezentacija.ba)