Inter je jučer u Ligi Šampiona remizirao bez golova sa Shakhtarom, a nakon meča za medije je govorio Simone Inzaghi, trener Intera.

Prvak Italije tako ima jedan bod nakon dva kola Lige Šampiona. Protiv ukrajinske ekipe imali su nekoliko sjajnih prilika, ali nisu uspjeli postići pogodak.

“Suočili smo se s ekipom koja je u dobroj formi, koja je imala veliki posjed lote, dok moramo prihvatiti krivnju što nismo maksimalno iskoristili svoje šanse. Mogli smo bolje završiti, imali smo pet zaista dobrih prilika za postizanje pogodaka, iako to nije bila naša najbolja partija. Mogli smo pobijediti. Lautaro Martinez i Edin Džeko su se zaista žrtvovali za tim jer Correa i Alexis Sanchez se vraćaju nakon povreda. Igramo puno utakmica i znali smo da će ovo biti opasan protivnik”, istakao je Inzaghi, a potom dodao:

“Shakhtar je nepredvidiva ekipa pa smo s obzirom na to koliko smo stvorili prilika, trebali zabiti gol. Pogodili smo prečku i njihov golman je imao nekoliko sjajnih odbrana. Vidjet ćemo šta će se dogoditi na San Siru.”

Interesantno da je ovo bio treći uzastopni susret Intera i Shakhtara koji je završen 0:0.

U drugom meču ove grupe Sheriff je senzacionalno savladao Real u Madridu sa 2:1.

(Reprezentacija.ba)