Večers se širom Europe igraju mečevi drugog kola u grupama E, F, G i H u Ligi Šampiona, a Malmo naših Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića gostovat će ruskom Zenitu.

Duel grupe H u St. Petersburgu igra se od 18,45 sati, a oba tima u ovaj meč ulaze bez bodova.

Malmo je u prvom kolu na svom terenu poražen od Juventusa sa 0:3, dok je Zenit dobro igrao protiv Chelsea u gostima, ali je na kraju izgubio rezultatom 0:1.

Trener Zenita Sergey Semak govorio je uoči utakmice o švedskom timu i hvalio je našeg reprezentativca Anela Ahmedhodžića.

S obzirom na domaći teren te iskusvo igranja u grupnoj fazi Lige Šampiona, Zenit je veliki favorit u ovom meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.60 na Zenit. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

“Malmo igra agresivno i igrači izlaze visoko, što nekada može uticati da prime više golova. Ipak, u svakoj liniji imaju kvalitetne igrače. U odbrani je to Ahmedhodžić, kojeg traže mnogi europski timovi. Svi znaju za kvalitete Bergeta, pogotovo ofanzivne, a tu su i nigerijski internacionalac Innocent te danski fudbaler Christiansen”, riječi su Semaka.

Ahmedhodžić je najavljen u startnih 11 Malmoa, dok će drugi bh. reprezentativac Adi Nalić najvjerovatnije utakmicu početi sa klupe za rezervne igrače.

Trener Malmoa Jon Dal Thomasson kazao da je će njegova ekipa igrati defanzivnije nego što je to bilo protiv Juventusa.

“Igrat ćemo defanzivnije za razliku od prvog susreta protiv Juventusa. Ove utakmice su bonus za nas. Želimo da se razvijamo kao tim i da učimo. Za svaki meč je potreban drugačiji pristup. Utakmica ima različite faze i ne možete napadati ili braniti se svih 90 minuta. Moramo učiniti prave stvari u pravo vrijeme”, riječi su danskog trenera.

Meč Zenit – Malmo direktno prenosi kanal Arena Sport.

U drugoj utakmici ove grupe od 21,00 sati u Torinu se sastaju Juventus – Chelsea.

Raspored i satnica utakmica drugog kola u grupama E, F, G i H Lige Šampiona:

Grupa E:

Bayern Munchen – Dynamo Kiev (21,00 sati)

Benfica – Barcelona (21,00 sati)

Grupa F:

Atalanta – Young Boys (18,45 sati)

Man. United – Villarreal (21,00 sati)

Grupa G:

Salzburg – Lille (21,00 sati)

Wolfsburg -Sevilla (21,00 sati)

Grupa H:

Zenit – Malmo (18,45 sati)

Juventus – Chelsea (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)