Bh. trener Mersad Selimbegović veoma uspješno predvodit Regensburg u ovoj sezoni i drži prvo mjesto nakon osam odigranih kola.

Selimbegović je za N1 govorio o dosadašnjem dijelu sezone u njemačkoj drugoj Bundesligi.

“Zaista je rano za prognoze. Svjesni smo da je ovo lijep momenat, ali i realistični da ne možemo do kraja biti u vrhu. Razlika je ogromna, liga je teška i svaki bod je zlata vrijedan. Daje nam sigurnost i samopouzdanje. Biti među prvih 10 bio bi ogroman uspjeh, s obzirom na to da smo skoro po svim prognozama bili glavni kandidat za ispadanje”, kazao je Selimbegović dodavši:

“Poraz od St. Paulija je bio zaslužen i to nam je za sada jedini poraz u osam kola. Ali hvala Bogu nije nas uzdrmao. Poslije toga smo odigrali dobro. Tri jako teške utakmice bez poraza je dobar rezultat i trenutno smo prvi, mada nas to ne interesuje puno.”

Selimbegović je bivši igrač Želje, ali i danas ne krije da u BiH navija za tim sa Grbavice. Govorio je o derbiju i posljednjim dešavanjima u Premijer ligi BiH.

“Posljednja dešavanja me ne raduju naravno. Imam osjećaj da se vraćamo u neka vremena za koja sam bio siguran da su iza nas. Nadam se da će razum prevladati. Derbi je nešto posebno i šteta da smo izgubili, nadao sam se pobjedi kao i uvjek. Pogotovo poslije ove atmosfere koju su navijači napravili u zadnjoj sedmici. Ali tako je u sportu, porazi su sastavni dio. Bitno je da se brzo prebole i fokus stavi na sljedeću utakmicu”, kazao je Mersad.

Regensburg u narednom kolu, 2. oktobra igra protiv Karlsruhera.

(Reprezentacija.ba)