FOTO/ Na drugom festivalu sporta “Sport Fest 2021” predstavljeno 20 sportova

Ambasador najuspješniji bh. olimpijac Nedžad Husić

Na drugom festivalu sporta “Sport Fest 2021” predstavljeno 20 sportova

Drugi festival sporta pod nazivom ”Sport Fest 2021” održan je u Centru Safet Zajko u okviru evropske sedmice sporta koja se koja se širom održava Evrope od 23. do 30. septembra pod sloganom #BeActive.

Cilj ovog događaja je omogućiti da sport bude dostupan svima, potaknuti sudjelovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, te podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve – djecu, roditelje, rekreativce i starije osobe.

Na festivalu je biti predstavljeno 20 sportova među kojima su atletika, američki fudbal i ragbi, nogomet, košarka, gimnastika, odbojka, tenis, stoni tenis, teqball, taekwondo, gimnastika, crossfit, judo, hrvanje, karate, te fitness programi Fat burning, Full body workout, zumba i tabata.

Djevojčice, dječaci i građani uživali su u prezentaciji sportova koje su vodili koordinatori i treneri iz raznih klubova i organizacija, a među gostima na festivalu bila su djeca iz SOS dječijeg sela i Udruženja “Ruku na srce”.

Ambasador evropske sedmica sporta u BiH je Nedžad Husić, prvak Evrope u taekwondou do 21 godine, viceprvak Evropa u seniorskim kategorijama i vlasnik najuspješnijeg rezultata na Olimpijskim Igrama u historiji BiH obzirom da je u Tokiju osvojio peto mjesto. Osim Husića na festivalu je radionicu vodila višestruka olimpijska učesnica Larisa Cerić.

Organizator festivala je agencija ”Hardino” u saradnji sa Udruženjem za umjetnost kulturu i sport ”Spektar”. Ovaj događaj nominovan je od strane Federalnog Ministarstva kulture i sporta za realizaciju sedmice sporta, a podršku istom dalo je i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Organizatori su istakli da su zadovoljni činjenicom da se festival održava drugu godinu zaredom u pandemijskom vremenu, da su izuzetno zadovoljni rastom festivala, ali da se nadaju da će naredni biti još bolji i uspješniji.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: