Danas su na rasporedu tri utakmice 11. kola Premijer lige BiH. Tuzla City će ugostiti Velež, Sarajevo ide u Banjaluku, dok Rudar dočekuje Radnik.

Rudar Prijedor – Radnik (15:00 sati)

Susret ekipa kojima je u ovoj sezoni jedini cilj opstanak u društvu najboljih i upravo međusobni dueli su najvažniji u cijeloj sezoni. Rudar je u nizu od dva poraza dok se Radnik malo probudio i u posljednja dva kola sakupili su četiri boda, a posebno se izdvaja pobjeda protiv Zrinjskog.

Prijedorčani su deseti na tabeli sa osam bodova, a Radnik je mjesto ispod i ima bod manje. Domaći na svom terenu ove sezone ima učinak od dva remija, jednog poraza i jedne pobjede. S druge strane Radnik je četiri puta gostovao, dva puta su poraženi i dva puta su izvukli remi.

Kladionice daju prednost Rudaru. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.90 na pobjedu Rudara. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednji susret ova dva rivala su odigrala 2015. godine, a Radnik je slavio kao gost 1:0.

Utakmica se igra u 15 sati u Prijedoru. Pravdu će dijeliti Admir Šehović iz Sarajeva.

Tuzla City – Velež (17:00 sati, Moja TV)

Lider dosadašnjeg dijela prvenstva i ekipa koja je najviše pokazala, Tuzla City, u prošlom kolu je ubilježila prvi poraz, na Pecari su izgubili od Širokog 1:0. Već nekoliko kola ekipa Husrefa Musemića ima problema sa izostancima igrača, a tako će biti i u ovom meču. Neće igrati Mešinović, a upitni su Nukić i Doffo.

Mostarski Velež je imao jako tešku pripremu za ovaj meč. Ne stišava se bura o prošloj utakmici sa Borcem i rigoroznim kaznama za Rođene, pa zbog toga sigurno da Feđi Dudiću nije bilo lako prebaciti fokus ekipi na utakmicu na Tušnju. Ipak, motiv je ogroman i inat koji će pokazati fudbaleri Veleža.

Tuzla City je sakupila 22 boda iz devet utakmica što je deset više od Veleža kojem će biti i oduzeta tri boda.

Analize kladionica su svrstale Tuzlu u red favorita. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.83 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Velež je jako kvalitetan tim koji također ima sad nekih kadrovskih problema, međutim oni imaju širok roster, također u evropskim utakmicama su pokazali da znaju i tako da nas čeka jedan jako zahtjevan protivnik”, kazao je Husref Musemić, trener Tuzlaka.

Vjerovatno iz opravdanih razloga, Velež nije najavio izjavom današnji susret, a dodajmo da Samir Radovac neće igrati zbog problema sa stresom i umorom zbog čega je primljen i boravi u bolnici.

U maju 2021. godine odigran je posljednji susret Tuzle i Veleža, a okončan je podjelom bodova uz rezultat 1:1.

Utakmica se igra danas od 17 sati uz direktan TV prijenos na Moja TV. Sinoć je promijenjen glavni sudija na meču, a arbitrirat će Irfan Peljto.

Borac – Sarajevo (19:00 sati, Arena Sport)

Iako su obje ekipe slavile u prošlom kolu i fudbaleri su zaslužili da se govori o njima, čini se da je najmanje priče bilo o tome. Fokus javnosti je otišao na neke stvari van terena, pogotovo nakon toga što je sinoć Elvis Mujić odbio suditi utakmicu zbog prijetnji, a za novog sudiju delegiran je Antoni Bandić.

Borac je u kolu iza nas vodio u Vrapčićima 2:0, ali je susret prekinut zbog utrčavanja igrača na teren. Sarajevo je pak na svom terenu savladalo Želju sa 2:0 i na najbolji način najavili derbi ovog kola.

Prema kladionicama šanse su skoro podjednake. Kladionica Mozzart malu prednost daje domaćinima pa je tako kvota na trijumf Borca 2.30. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

“Ako damo maksimum kao u dosadašnjim mečevima, možemo se nadati najboljem, a to je pobjeda kojom bi napravili dobar korak ka samom vrhu. Sarajevo ima kvalitet, biće oslabljeni neigranjem Šabanovića, kao i Bagarića. Ali Ahmetović se vratio, u dobroj je formi, tu je sada i Fanimo. Također, imaju Bodula koji donosi ekstra kvalitet i među najboljim je igračima u ligi. Dobili su Željezničar, to im je donijelo sigurnost, ali i mi smo u naletu tako da se nadam najboljem”, istakao je Nemanja Miljanović, strateg Borca.

“Nema slavlja, prekratko je do utakmice sa Borcem. Moramo napraviti dobru regeneraciju i pripremiti se za utakmicu. Znamo šta nas čeka u Banjaluci, idemo se regenerirati i idemo dalje”, kazao je Goran Sablić nakon meča sa Željom.

Šabanović i Bagarić će propustiti meč zbog žutih kartona, dok Borac prema najavama može računati na sve igrače.

Tri posljednje utakmice smo vidjeli po jednu pobjedu obje ekipe i jedan remi. Sarajevo je slavilo u finalu Kupa nakon penala, a poslejdnji ligaški meč dobio je Borac na Koševu sa 2:0.

Utakmica se igra u 19 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)