Marjan Mijajlović nastavio je sa snimanjem emisija u Europi, a njegov gost u novom izdanju druženja bio je Aldin Turkeš, napadač švicarske Lozane.

Aldin Turkeš je rođen 1996. godine u Švicarskoj, a njegovi roditelji su porijeklom iz Tešnja. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Luzern, Zurich, Vaduz, te je od 2019. godine član Lozane.

Turkeš je sjajno igrao za Lozanu u drugoj ligi i sa 25 golova u sezoni predvodio ih do ulaska u Superligu. To je bilo dovoljno za poziv tadašnjeg selektora Dušana Bajevića, ali je Aldin potom povrijedio križne ligamente i još uvijek je van terena.

Mijajlović je sa Aldinom razgovarao o povredi, reprezentaciji i životu u Švicarskoj. U uvodu Turkeš je objasnio zašto je odabrao Lozanu.

“Bilo je još klubova, ali Lozana je bila najozbiljnija. Imamo dobar plan i zato sam i odabrao ovaj klub”, kaže Turkeš dodavši da je vlasnik ovog kluba najbogatiji Englez koji u svom vlasništvu ima i Nicu. Potom je govorio o povredi i pozivu u reprezentaciju.

“Bilo je baš teško. U novembru sam dobio poziv u reprezentaciju, čekao sam ga dugo. Dobio sam koronu, a u decembru sam povrijedio križne ligamente, ali evo vraćam se polako. U januaru počinjem igrati. Psihički sam dobro podnio, familija mi je tu, oni su mi pomogli, sve što sam trebao imao sam od njih”, riječi su Turkeša koji dodaje oko reprezentacije:

“Dobri smo, imamo puno mladih igrača, Demirović igra puno, jak je igrač i nadam se da ćemo uspjeti i dalje imati dobru ekipu. Kada krenem igrati u januaru mislim da me selektor mora zvati.”

Turkeš je za Lozanu ukupno odigrao 52 utakmica i postigao 32 gola.

(Reprezentacija.ba)