Zbog dešavanja na utakmici Velež – Borac, te kazni za Rođene od strane NS/FS BiH, oglasili su se iz Udruženja Mostarski Rođeni.

“Svjedočili smo u prethodnim mandatima kriminalu unutar redova NS/FS BiH . Podsjetimo da su predsjednik Munib Ušanović kao i njegovi jataci iz NS/FS BiH osuđeni, te su im određene zatvorske kazne. 

Sve te nečasne radnje nisu prolazile bez Sudijske mafijaško kriminalne organizacije.Danas je na djelu ista rabota, samo s drugim ulogama i akterima. Pokušava se već mjesecima podmetnuti noga svemu što predstavlja napredak BiH fudbala. Velež je samo predanim radom, zalaganjem, krvlju i znojem, izborio svoje nastupe u takmičenjima Evropskih liga.

Vico Zeljković, inače poznat kao Banjalučki Arkan, uradio je sve što može, da BiH publici omrazi reprezentaciju BiH. Po prvi puta u historiji, izrečena je kazna jednom klubu, te njegovom predsjeniku, a sve to prije nego je zasjedala disciplinska komisija NS/FS BiH .

Prvi moralni potez povukao je proslavljeni fubdaler FK Velež, Sead Sejo Kajtaz podnijevši ostavku na funkciju koju obnaša u NS/FS BiH. Ne želi učestvovati u namještanju igara za FK Velež, ne može Sejo učestvovati u kriminalnim radnjama u NS/FS BiH .

Pozivamo sve časne ljude, sve one koje misle na dobrobit i prosperitet BiH Fudbala, da slijede moralni čin kolege Kajtaza, te da povuku mandate koje imaju u NS/FS BiH.”

Susret Velež – Borac prekinut je u 81. minuti susreta nakon upada domaćih navijača koji su bili nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića. Topalović je kasnije presretnut, napadnut na putu kod Jablanice, te mu je zapaljeno vozilo.

Jučer je Takmičarska komisija Saveza kaznila Velež sa 10.000 KM, oduzimanjem tri boda, suspenzijom stadiona na šest utakmica, te je Šemsudin Hasić dobio zabranu obavljanja funkcija u fudbalu naredne dvije godine.

(Reprezentacija.ba)