Selektor Zmajeva Ivajlo Petev danas je saopštio spisak za naredne dvije utakmice Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a na njemu se nalazi i Mario Vrančić, povratnik u reprezentaciju BiH.

Mario Vrančić je standardan u svojoj ekipi i selektor Petev se odlučio na poziv iskusnom veznom fudbaleru. Petev ističe da Mario svojim znanjem može pomoći Zmajevima.

“Naravno da smatram da on može u ovom trenutku pomoći ekipi. Neću pričati o njegovim kvalitetima. Šta je bilo prije to nije moj posao. Smatram da on u ovom trenutku može pomoći našoj reprezentaciji i da će dati sve od sebe”, kazao je Petev o Vrančiću.

Vrančić je od ove sezone član Stoke Citya koji igra engleski Championship i nakon osam odigranih kola nalazi se na petom mjestu sa 14 osvojenih bodova.

Mario je u Championshipu odigrao šest utakmica, te još dvije u EFL Kupu, a uspio je asistirati četiri puta što ga stavlja na mjesto najboljeg asistenta ekipe.

U prošloj sezoni nosio je dres Norwicha i osvojio prvo mjesto u engleskoj drugoj ligi. Ukupno je sakupio 34 nastupa, postigao tri gola i pet puta asistirao.

Vrančić se u A reprezentaciju BiH vraća nakon dvije godine kada je bio pozvan za mečeve sa Italijom i Finskom, ali nije igrao. Posljednji susret za BiH odigrao je 28. marta 2017. godine protiv Albanije.

(Reprezentacija.ba)