Legendardni fudbaler Veleža, Sead Kajtaz, podnio je ostavku na mjesto Savjetnika u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH.

Kajtaz se na ovaj potez odlučio nakon posljednjih dešavanja u bh. fudbalu, tačnije prekidu utakmice Veleža i Borca.

“Ostavku podnosim iz moralnih razloga, nakon svega što se desilo. Svako normalan osuđuje napad na sudije i nije važno koji klub je u pitanju, ali moraju postojati isti aršini za sve. Ja sam rođeni Veležovac i uvijek ću to biti, te ne mogu mirno gledati da se dešavaju ovakve stvari na očigled cijele javnosti”, kazao je Kajtaz za Klix.ba.

Predsjednik Saveza, Vico Zeljković, jučer je istakao da se čuo sa Kajtazom što je nekadašnji fudbaler Veleža i potvrdio.

“Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kojeg je pao prvi gol što je promijenilo tok čitave utakmice”, kazao je Kajtaz u pismu.

Podsjetimo, utakmica između Veleža i Borca je prekinuta u 81. minuti pri vodstvo Banjalučana od 2:0, a susret su prekinuli navijači koji su bili nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića.

Potom su huligani napali Topalovića u tunelu kod Jablanice i zapalili mu auto. Disciplinska komisija je na jučerašnjoj sjednici kaznila Velež sa 10.000 KM, oduzimanjem tri boda, suspenzijom stadiona na šest utakmica, te je predsjednik Rođenih Šemsudin Hasić dobio zabranu obavljanja funkcija u fudbalu naredne dvije godine.

(Reprezentacija.ba)