Selektor reprezentaciej BiH Ivajlo Petev obratio se medijima na press konferenciji nakon što je saopštio spisak igrača na koje računa.

Petev je u reprezentaciju vratio Marija Vrančića, fudbalera Stokea, te je u uvodu kazao da može pomoći ekipi.

“Naravno da smatram da on može u ovom trenutku pomoći ekipi. Neću pričati o njegovim kvalitetima. Šta je bilo prije to nije moj posao. Smatram da on u ovom trenutku može pomoći našoj reprezentaciji i da će dati sve od sebe”, kazao je Petev pa odgovorio na pitanje u vezi sa Vladanom Kovačevićem.

“Prošli put sam rekao i opet ću ponoviti. Imamo jako dobru hegemoniju među ova tri golmana, sva trojica brane. Možda u narednim utakmicama bude pozvan Kovačević, ali za sada smatram da ne trebamo mijenjati ništa.”

Već smo pisali o taktici Zmajeva i tome da su prekidi naša najveća mana, a selektor je također to potvrdio.

“Moramo obratiti pažnju na to. Imamo naš plan. Obratit ćemo pažnju na te detalje. Ako imamo neki minus, to je to. Uradit ćemo sve da popravimo to. Ja sam prvi odgovoran za to, a poslije igrači.”

Susret sa Kazahstanom igrat će se na umjetnoj travi.

“To je njihova prednost, jer većina igrača igra na umjetnoj travi. Kod nas je to jedini Miroslav Stevanović. Moramo se pripremiti ozbiljno za to. Bez obzira na to mi imamo naš cilj i to ćemo ganjati od prvog minuta. Ne mislim da ćemo igrati defanzivno. Jako je bitno da imamo gol viška od protivnika. Rezultat je rezultat i u ovom trenutku to nam je najbitnije.”

Bugarski stručnjak je za kraj istakao da Zmajevi mogu osvojiti šest bodova iz naredna dva meča.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 4. oktobar. Meč sa Kazahstanom igra se devetog oktobra, a tri dana kasnije je susret sa Ukrajinom.

(Reprezentacija.ba)