Sarajevo je večeras u derbiju pobijedilo Želju sa 2:0 golovima Ahmetovića i Bodula.

Trener Sarajeva Goran Sablić nakon meča govorio o pobjedi svoje momčadi protiv najvećeg rivala.

“Prekrasna večer za Bordo familiju. Čestitam momcima i navijačima. Naša pobjeda je zaslužena. Bili smo bolji protivnik, imali loptu, kontrolu i znali da preko dobre distribucije možemo ugroziti protivnika. Što se tiče Želje, imali su dvije solidne situacije. Mi smo u nastavku odigrali kvaliteteno”, rekao je Sablić i dodao:

“Vidjelo se nakon sat vremena igre da pojedinci nemaju energije, ali to će nas pratiti još neko vrijeme. Ovo su velika tri boda za nas. Veliki motiv za dalje. Važno je da igrači glavom uđu u utakmicu i večeras je to bilo korektno. Derbi nosi mnogo pritiska, ali idemo dalje. Korak po korak.”

Sablić je prokomentarisao i nastup Darka Bodula, koji je zabio sjajan gol iz slobodnjaka za 2:0.

“Nije sporno da je Bodul donio kvalitet ovom timu. Znate šta se sve dešavalo. Igrači su dolazili iz raznih stanja, a neki su bili dugo povrijeđeni. Također, pojedini nisu imali pravo nastupa. Sve je to trebalo ukomponovati i treba još vremena. Liga je izjednačena i iz kola u kolo su moguća iznenađenja. Ovo je maraton i tako gledamo na ovu sezonu. Sada nam slijedi Borac i nemamo mnogo vremena.”

(Reprezentacija.ba)