MUP HNK: Vozilo sa sudijama se samovoljno isključilo iz kolone sa policijskom pratnjom

MUP HNK detaljno opisao sinoćnja dešavanja u Jablanici

MUP HNK: Vozilo sa sudijama se samovoljno isključilo iz kolone sa policijskom pratnjom
Foto: Avaz

Nakon prekinutog susreta između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

MUP HNK se povodom ovih dešavanja oglasio zvaničnim saopštenjem u kojem se navodi sljedeće:

“Dana 21.09.202U1. godina na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima odigrana je fudbalska utakmica u okviru Premijer lige BiH između FK Velež-Mostar i „Borac“ Banja Luka. U 82 minuti fudbalska utakmica je prekinuta na zahtjev delegata, zbog ulaska navijača FK Veleža u fudbalski teren. U kratkom roku policijski službenici PU Mostar su udaljili navijače sa terena i tribina, bez upotrebe fizičke snage.

U skladu sa planom obezbjeđenja policijski službenici PU Mostar gostujuće fudbalere i službenike Fudbalskog saveza BiH, službenim policijskim vozilima dopratili su do Aleksin han, gdje ih preuzimaju policijski službenici PU Konjic. U mjestu Jablanica autobus sa gostujućim fudbalerima uz policijsku pratnju nastavlja kretanje u smjeru Prozor, dok službenici fudbalskog saveza samovoljno napuštaju kolonu i kreću u smjeru Sarajeva magistralnim putem M-17, bez obavještavanja policijske pratnje.

Oko 23,45 sati ispred tunela „Lendava“ putničko vozilo marke Gof-V u kom su se nalazila 4 NN lica izvršili su presretanje vozila u kom su se nalazili službenici Fudbalskog saveza BiH, te su bejzbol palicama napravili materijalnu štetu na vozilu i ubacili zapaljivo pirotehničko sredstvo u vozilo pri čemu je vozilo u potpunosti izgorilo.

Nakon obavljenog uviđaja i drugih službenih radnja, policijski službenici PU Kojic izvršili su policijsku pratnju službenika Fudbalskog saveza do prevoja Ivan sedlo.

Pripadnici MUP-a HNK preduzimaju sve mjere i radnje predviđene Zakonom da pronađu izvršioce ovog KD”, stoji u saopštenju MUP-a HNK.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Gice sampioni
22.09.2021. 16:23

Gice Zeljkovic je sa savezom sve iscenirao uz veliku pomoc svoje SNSD kopiladi i djubradi u citavom drzavnom sistemu!Dok Beograd plasira preko svojih medija u BiH “nove afere”iskljucivo vezane za SDA i najjace Bosnjacke intelktualce(i u ratu su njih PRVE ubijale), kako bi GLUPI BOSNJO pljuvo po svojim ljudima e dotle SNSD gamad zia ledja osvaja fotelju po fotelju.I onda se desi kao sada da gamad ima Tuzilastvo, SIPU, Monetranu politiku,Policiju..predsjednika MV…a mi se glodjemo…Bog ih prokleo vise!