Sinoć je u Vrapčićima prekinuta utakmica između Veleža i Borca zbog utrčavanja navijača na teren. Potom su sudije napadnute na cesti, te im je zapaljeno auto, a o svemu tome za Klix.ba govorio je Vico Zeljković, predsjednik NS/FS BiH.

“Najoštrije osuđujem sinoćnja dešavanja. Takvim stvarima nije mjesto u sportu, u nogometu i u društvu. Za danas su zakazane vanredne sjednice Takmičarske i Disicplinske komisije NS BiH i očekujem najstrožije kazne za organizatora utakmice FK Velež, ali i za njihovog predsjednika Šemsudina Hasića koji je izazvao sve ovo što se desilo”, kazao je Zeljković za Klix.ba, i dodao:

“Hasić mjesecima u medijima daje zapaljive izjave i ide putem koji nije nogometni, ali to je njegov izbor i sramota. To što obrće stotine miliona KM u zdravstvu i što je dobar privrednik zaslužuje čestitke, ali u nogomet je zalutao. Napad koji se desio na sudije mogao je završiti tragično i mogle su pasti mrtve glave”, istakao je Zeljković.

“Čuo sam se s mnogim ljudima jutros, uključujući i legendu Veleža Seada Kajtaza, koji je također razočaran onim što se desilo. Žao mi je što će istinski navijači Veleža narednih sedmica ispaštati zbog onoga što se desilo, ali sankcije su neminovne. Pravilnik je jasan i propisane su kazne. Logično je da će stadion biti suspendovan i da će gospodinu Hasiću biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika. Mi kao NS BiH imamo tu mogućnost, pogotovo jer je nekoliko puta već dobivao novčane kazne, ali to očigledno kod njega ne igra nikakvu ulogu. On ima svoje ciljeve koji nisu ispravni”, zaključio je Zeljković za Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)