Danas su na rasporedu četiri utakmice 10. kola Premijer lige BiH, a fokus je na gradskom derbiju između Sarajeva i Željezničara.

Sarajevo – Željezničar (20:30 sati, Arena Sport)

Veliki derbi između Sarajeva i Želje igra se danas na stadionu Asim Ferhatović Hase. Oba tima traže pobjedu s kojom bi obradovali svoje navijače kojima je ovaj meč bitniji od svih drugih.

Sarajevo igra toplohladno ove sezone, a posebno imaju problema na svom terenu. Od četiri utakmice ostvarili su samo jednu pobjedu i navijači Želje se nadaju da će tako i ostati.

S druge strane Željezničar u gostima nema pobjedu, poraženi su od Tuzle i Zrinjskog, te su remizirali sa Radnikom i Širokim Brijegom.

Sarajevo je blagi favorit pred današnju utakmicu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.00 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

– Nastojaćemo pobijediti, igramo protiv ozbiljnog protivnika koji ima individualce, ne treba ih spominjati, znamo koji su to. Veselimo se i sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Mi smo isti od prvog dana priprema. Nije se ništa promijenilo osim toga što su u klub došli igrači iz Hrvatske na posudbu koji klub ne koštaju ništa jer ih plaćaju matični klubovi. U Sarajevo je došlo desetak igrača, oni imaju problem kako napraviti najkvalitetniju ekipu zbog tih pauza koje su imali. Mi imamo standardnost i kompaktnost, u svakoj utakmici se sve bolje i bolje znaju. U derbijima i ona ekipa koja je lošija je pobjeđivala, stanje na tabeli ne predstavlja ništa, ali u ovakvim utakmicama se nikad ne zna, kazao je Ivković.

– Nakon utakmice s Leotarom smo pričali i sam sam rekao šta sam imao. Nije nam bila ugodna situacija, posebno kad uzmete otvaranje ove sezone i naš uspjeh kada je u pitanju domaći teren. Isto tako, za razliku od toga smo uspješniji na gostovanjima. Želimo i imamo ogromnu motivaciju da to promijenimo, a situacija je bila takva da sam iz sedmice u sedmicu dobijao više resursa od igrača. Jedva čekam da sutrašnja ekipa koja će biti bolja i agresivnija popravi utisak, rekao je Goran Sablić pred derbi.

Posljednji susret odigran je 1. maja na Koševu, a Sarajevo je slavilo sa 3:1.

Utakmica se igra u 20:30 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Široki Brijeg – Tuzla City (18:00 sati, Moja TV)

Lider prvenstva, ekipa Tuzle City gostuje na Pecari kod Širokog Brijega i traži nova tri boda s kojim bi potvrdili i zadržali prvo mjesto na tabeli.

U prošlom kolu su Tuzlaci savladali Slobodu sa 1:0, dok je Široki poražen u Banjaluci od Borca sa 2:1.

I pored plasmana na tabeli, kladionice minimalnu prednost daju Širokom. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.50 na pobjedu Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednja dva susreta ove dvije ekipe završena su neriješenim rezultatima.

10. kolo Premijer lige BiH:

Sloboda – Posušje 1:1
Velež – Borac 0:2 (prekinuto)
Leotar – Rudar P. (16:00 sati)
Radnik – Zrinjski (18:00 sati)
Široki Brijeg – Tuzla City (18:00 sati)
Sarajevo – Željezničar (20:30 sati)

(Reprezentacija.ba)