Susret 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinut je u 82. minuti kod rezultata 0:2 nakon što su domaći navijači utrčali u teren.

Prema pravilniku o takmičenju FS BiH ovaj duel bit će registrovan rezultatom 0:3 za Borac.

“Ako je neka utakmica prekinuta zbog incidenta, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštivanja odluke sudije da isključeni igrač napusti teren i sl., a utvrdi se da je za prekid odgovoran jedan od učesnika, utakmica će se registrovati rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivničke ekipe, ukoliko do prekida protivnička ekipa nije postigla bolji rezultat” stoji u Članu 61.

Također, u istom članu se navodi da u slučaju prekida utakmice zbog nereda ili ozbiljnog incidenta, nadležni takmičarski organ može suspendovati odgovarajuću ekipu od odigravanja utakmica na tom stadionu ili određenom području za vrijeme vođenja postupka, do donošenja odluke nadležnog disciplinskog organa.

S obzirom na sve što se dešavalo na stadionu u Vrapčićima, jasno je da će Velež biti novčano kažnjen te da će nekoliko susreta igrati pred praznima tribinama.

Inače, navijači Veleža su tokom većine utakmice bili nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića iz Zenice, a isti je prekinuo meč u 82. minuti nakon spomenutog utrčavanja navijača na teren.

Oba gola za momčad Borca zabio je Stojan Vranješ.

(Reprezentacija.ba)