Sutra je na rasproedu veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, a prodaja ulaznica danas je počela za oba kluba.

Rukovodstvo Bordo kluba jučer je saopštilo cijene ulaznice te odluku da je ulaz na sjevernu tribinu besplatan, ali su najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, odbili tu mogućnost te će sav prihod od prodatih ulaznica proslijediti u humanitarne svrhe.

“Srdačno se zahvaljujemo klubu na besplatnim kartama za sjever, ali naši ideali su drugačiji. Iz tog razloga obavještavamo sve one koji žele doći na sjever, da UNFKS organizuje prodaju karata u prostorijama shopa po cijeni od 5,00KM, a sav prihod će ići u humanitarne svrhe.

Prodaja karti će biti sutra u shopu UNFKS od 16h do 19h i u srijedu od 10 do 16h, poslije 16h biti će dostupna kupovina na štandu kod parkinga. Pored karata na štandu će se moći kupiti i rekviziti iz shopa UNFKS. Svi na sjever!”, stoji u saopštenju Hordi zla.

S druge strane grada, FK Željezničar danas počinje s prodajom ulaznica za svoje navijače. Željo je dobio 1.500 ulaznica za južnu tribinu, a prodavat će se na Grbavici danas od 14 do 18 sati, te sutra od 10 do 18 sati.

Derbi je na rasporedu sutra od 20:30 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)