FK Željezničar danas je organizovao press konferenciju pred sutrašnji derbi sa Sarajevom, a medijima se obratio i predsjednik Želje, Nazif Hasanbegović koji je govorio o aktuelnim dešavanjima.

Na početku se zahvalio svim navijačima na fenomenalnoj organizaciji proslave 100. rođendana koja je obišla cijeli svijet.

Potom je govorio o interesovanju investitora za ulazak u FK Željezničar.

“Sužavamo krug potencijalnih investitora, dva su veoma ozbiljna i najkasnije od 2022. godine se nadam da ćemo imati partnera. Mi pravimo četverogodišnju strategiju. Strpljenje je nešto što trebamo imati. Imamo kvalitetne ljude oko kluba, tako kad investitor donese svoju odluku, najvažnije je osigurati vrijednost našeg imena. Sto godina je iza nas i ne smijemo gubiti na vrijednosti. Pokušat ćemo sve ubrzati”, kaže predsjednik Željezničara.

Navodi i da je proces stabilizacije kluba na dobrom putu.

“Svjesni smo da postoji veliki broj obaveza iz ranijeg perioda, kao i veliki broj opasnosti koje nam vrebaju iza ugla. Mi nijednog trenutka nismo negirali svoje obaveze, ali pokušavamo dogovoriti reprograme s najvećim dobavljačima. Nailazimo na razumijevanje svih da nam omoguće da svoje obaveze ispunimo u dužem roku. Razumijemo da drugi dobavljači žele svoj novac, ali u novom periodu nema novih tužbi i pokušavamo sve riješiti”, kazao je Nazif Hasanbegović, pa dodao:

“U ovom periodu, kada isplaćujemo plate igračima, plaćamo i dijelove dugova iz prošle sezone. Napisani su reprogrami, ali konkretno se isplaćuje dio primanja. Skoro 40 posto nam je manji budžet za prvi tim u odnosu na prošlu sezonu.”

(Reprezentacija.ba)