Večeras u okviru 5. kola Serie A aktuelni prvak Italije, milanski Inter gostuje u Firenci kod domaće Fiorentine.

Inter na krilima sjajne pobjede iz prošlog kola nad Bolognom 6:1 ide u goste Fiorentini, petoplasiranoj ekipi talijanskog prvenstva. Viole nakon pet ekipa imaju devet bodova i na učinku su od tri pobjede i jednog poraza.

Navijači Intera se nadaju nastavku dobre forme napadača kako bi donijeli nova tri boda u Milano. Džeko i Martinez su do sada postigli šest golova i predvode Neroazure u novoj sezoni.

Inter je dobio blagu prednost po kladionicama. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.05 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Fiorentina ne zna za pobjedu protiv Intera od 2017. godine. Nakon togu su ova dva rivala odigrala deset utakmica na kojima je Inter slavio pet puta i u pet navrata je bilo neriješeno.

Mediji u Italiji najavili su sastave. Fiorentina će početi u sastavu: Dragowski; Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi; Bonaventura, Torreira, Amrabat; Sottil, Vlahovic, Gonzalez.

Inter bi trebao od prve minute igrati: Handanović; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Martinez, Džeko.

Utakmica se igra u 20:45 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)