Željo i Velež su sinoć odigrali 0:0 u meču devetog kola Premijer lige BiH, a zanimljivo da je trener Mostaraca Feđa Dudić prvi put u Premijer ligi BIH vodio utakmicu u odijelu.

Ekipa Željezničara slavi 100 godina, pa je Dudić odlučio da se pojavi u odijelu iz poštovanja prema klubu sa Grbavice.

“Prvi put sam u Premijer ligi vodio utakmicu u odijelu iz poštovanja prema klubu i ovome što se dešava oko Željezničara. Bila je čast biti sudionik ove utakmice i ovog događaja. Atmosfera je bila prelijepa. Čestitam Želji i svim njihovim navijačima i simpatizera 100 godina kluba”, kazao je Dudić na press konferenciji poslije duela i kratko se osvrnuo na sinoćnji meč:

“Bilo je dobrih trenutaka i utakmice kako sa naše tako i sa strane Željezničara. Prije svega, čestitam svojim momcima na htijenju, zalaganju i požrtvovanosti. Odnos je bio puno bolji nego u srijedu protiv Zrinjskog. Rezultata je možda i najrealniji kada se sve sabere. Željo je promašio penal, a mi smo pred kraj imali zicer preko Anđušića.”

Trener Mostaraca je istakao da mu je dolazak na Grbavicu probudio lijepe uspomene.

“Prolazak kroz hodnik Grbavice me podsjetio na nešto najbolje u mojoj trenerskoj karijeri i ovih momaka. To se dešavalo u sedmom i osmom mjesecu u Europi. To je probudio lijepe uspomene. Volim ovdje doći tako da nije bilo breme nego čast i zadovoljstvo biti ponovo ovdje.”

(Reprezentacija.ba)