Sarajevo je u petak iznenađujuće poraženo na svom terenu od Leotara rezultatom 0:1.

Bio je to treći ovosezonski poraz Sarajeva i to treći na svom terenu.

Trener Goran Sablić smatra da njegovi izabranici nisu zaslužili da izgube od Leotara.

“Gorak poraz za nas. Prvih pola sata smo bili veoma dobri i stvorili nekoliko sjajnih šansi koje smo trebali realizirati. Leotar je dočekao tu šansu i kaznio nas. Stvorili smo dovoljan broj prilika, bili agresivniji i kvalitetniji u odnosu na prethodne utakmice i mislim da nismo zaslužili poraz. Žao mi je što nismo u pobijedili da u boljojo atmosferi dočekamo derbi koji se igra u srijedu. Ipak, ovaj poraz trebamo uzeti kao motiv za naredni meč. Imamo dovoljno vremena do utakmice i nadam se pobjedi i još boljoj igri”, rekao je Sablić nakon duela i prokomentarisao nastup mladog golmana Šahinovića koji je debitovao i na samom kraju odbranio penal:

“Branio je odlično. Odbranio je penal na kraju, ali mi imamo još nekoliko mladih pojedinaca kojima dajemo šansu za igru. To je znak da imamo dobar podmladak. Dali smo sve od sebe protiv Leotara, bili bolji nego u ranijim susretima na svom terenu, ali lopta nije htjela u gol.”

Spomenimo i da je na tribinama stadiona Koševo bilo nekoliko transparenata na kojima je jasno ispisano da se traže ostavke direktorice Sabrine Buljubašić i predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog.

Inače, sutra (19. septembar) bit će održana i sjednica Skupštine FK Sarajevo na kojoj će najvjerovatnije biti izabran novi Upravni odbor.

(Reprezentacija.ba)