U subotu 18. septembra igraju se preostale četiri utakmice devetog kola Premijer lige BiH.

Željo sutra slavi 100 godina postojanja, a danas na Grbavici dočekuje Velež.

Ekipe Tuzle i Slobode igraju gradski derbi, dok se u preostala dva meča sastaju Posušje – Radnik te Zrinjski – Rudar Prijedor.

Posušje – Radnik Bijeljina (16,30 sati)

Prvi meč današnjeg programa igraju Posušje i Radnik. Bit će ovo duel dva posljednja tima na tabeli, s obzirom da je Posušje na 11. mjestu sa pet bodova, a Radnik je na 12. poziciji sa samo tri boda.

Posušje igra na domaćem terenu i upravo je to jedan od razloga zašto je blagi favorit prema kladionica. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.45 na Posušje. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da je Radnik jedina ekipa u ligi koja još uvijek nema pobjede. S druge strane, Posušje četiri kola u nizu nije ostvarilo trijumf i čelnici kluba smijenili su trenera Denisa Ćorića. Debi na klupi Posušja protiv Radnika imat će Stipe Balajić.

Dodajmo i da su ove dvije momčadi do sada odigrale četiri međusobna meča u Premijer ligi BiH. Radnik je dva puta pobijedio, Posušje jednom, dok je jedan susret okončan remijem.

Željezničar – Velež (17,00 sati, Moja TV)

Željezničar u nedjelju slavi 100. rođendan, a danas će pred svojim navijačima na stadionu Grbavica ugostiti Velež. Igrači Želje će učiniti sve kako bi osvojili tri boda i na najbolji mogući način proslavili rođendan sa navijačima.

Ekipa Željezničara četiri susreta u nizu ne zna za poraz i sigurno da sa velikim motivom ulazi u današnji duel. S druge strane, Velež je u blagoj krizi i osvojio je samo boda u posljednja dva kola.

Kladionice na dan meča daju blagu prednost Želji. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.40. na pobjedu Željezničara. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Željo je u tekućoj sezoni na Grbavici odigrao četiri utakmice u kojima je ostvario po dvije pobjede i dva remija. Fudbaleri Veleža na gostovanjima imaju po jednu pobjedu, remi i poraz.

Inače, Željezničar je u posljednjem ligaškom susretu između ova dva tima na Grbavici ubjedljivo slavio rezultatom 3:0.

Tuzla City – Sloboda (18,55 sati, Arena Sport)

Prvoplasirana Tuzla i trećeplasirana Sloboda će na stadionu Tušanj odigrati gradski derbi u okviru devetog kola.

Momčad Tuzle igra fantastično na startu sezone i ovojila je 19 bodova iz sedam odigranih mečeva. I njihov rival Sloboda veoma dobro je ušla u sezonu te ima 14 bodova nakon osam odigranih susreta.

Zbog odličnih igara i sjajne forme Tuzla je favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan gradskog derbija daje kvotu 1.70 na Tuzlu. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Tuzla je ove sezone odigrala tri meča na svom terenu i ostvarila sve tri pobjede uz gol razliku 9:4. Sloboda je kao gost dva puta pobijedila i remizirala.

Ipak, Sloboda u posljednje vrijeme bilježi loše rezultate u međusobnim mečevima. Fudbaleri Tuzle su u zadnjih sedam duela ostvarili četiri pobjede, dok su tri susreta završila bez pobjednika.

Zrinjski – Rudar Prijedor (21,10 sati, Arena Sport)

Posljednju utakmicu u ovom kolu u Mostaru odigrat će Zrinjski i Rudar Prijedor.

Zrinjski je trenutno drugi i uz Tuzlu je jedina ekipa bez poraza u sezoni. Fudbaleri Rudara su devetoplasirani na tabeli te će u Mostaru pokušati doći do novih bodova.

Očekivano, Zrinjski ima ulogu velikog favorita protiv gostiju iz Prijedora. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.50 na trijumf Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Mostarci su u Premijer ligi na svom terenu sedam puta ugostili Rudar i pet puta slavili, dok je tim iz Prijedora dva puta osvojio po bod. Ove dvije momčadi su posljednji put međusobno odmjerile snage još 2016. godine u Mostaru, a tada je Zrinjski slavio sa 2:1.

Odigrane utakmice devetog kola Premijer lige BiH:

Sarajevo – Leotar 0:1

Borac – Široki Brijeg

(Reprezentacija.ba)