Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Crne Gore sa 2:3 u susretu prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Kiša koje je padala većim dijelom utakmice otežavala je igru timovima, ali je i pored toga viđeno pet golova.

Gošće do prednosti dolaze u 5. minuti kad nakon dodavanja Jelene Karličić, gol sa oko 13 metara postiže Armisa Kuč. Ista igračica u 9. minuti postiže još jedan pogodak za 0:2.

Melisa Hasanbegović u 12. minuti uz pomoć golmanice Crne Gore Anastasije Krstović smanjuje prednost gošći na 1:2.

Milena Nikolić u 19. minuti glavom loptu šalje loptu u mrežu nakon ubačaja Selme Kapetanović iz kornera.

Do kraja prvog poluvremena terensku inicijativu imao je bh. tim i stvorio je nekoliko dobrih šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Na terenu natopljenom kišom sve je teže bilo za obje ekipe da izrade neku kvalitetniju akciju. Reprezentativke Bosne i Hercegovine su više držale loptu u svom posjedu, ali nisu stvarale prilike, dok su gošće uspjele da postignu treći gol u 60. minuti.

Nakon duela Melise Hasanbegović i Medine Dešić dosuđen je jedanaesterac za Crnu Goru, a precizna sa bijele tačke bila je Slađana Bulatović.

I nakon primljenog gola bh. reprezentativke su više napadale, pogodile su i prečku, ali nisu uspjele da izjednače rezultat.

Zmajice će naredni kvalifikacioni meč odigrati 21. septembra protiv Malte u gostima.

Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2:3 (2:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica

Sutkinja: Justina Lavrenovaite (Litvanija)

Pomoćne sutkinje: Ieva Ramanauskiene, Gerda Eidinzonaite

4. sutkinja: Lina Skladaityte

Golovi: 0:1 Kuč (5’), 0:2 Kuč (9’), 1:2 M. Hasanbegović (12’), 2:2 Nikolić (19’), 2:3 Bulatović (60’, penal)

Žuti kartoni: Hrelja (BiH), Đukić, Radunović, Karličić (Crna Gora)

Crveni karton: Karličić 90'+3, Đukić 90'+4 (Crna Gora)

Bosna i Hercegovina: Dijana Haračić, Nikolina Dijaković (63. Alma Kamerić), Melisa Hasanbegović, Đula Velagić, Dajana Spasojević (46. Andrea Grebenar), Marija Ana Milinković (76. Maja Jelčić), Milena Nikolić, Selma Kapetanović, Merjema Medić (62. Jelena Koprena), Amela Kršo (77. Gloria Slišković), Maja Hrelja. Selektorka: Samira Hurem.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Milica Radunović, Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Slađana Bulatović, Anđela Tošković, Medina Dešić, Jelena Karličić, Armisa Kuč, Darija Đukić, Nađa Đurđevac (74. Radosava Kočanović). Selektor: Mirko Marić.

(Reprezentacija.ba)