Željin press uoči duela na 100. rođendan: Pokušavamo misliti na utakmicu

FK Željezničar najavio utakmicu protiv Veleža na kojoj će proslaviti 100. rođendan


Željin press uoči duela na 100. rođendan: Pokušavamo misliti na utakmicu
Foto: FK Željezničar

Željezničar u okviru 9. kola Premijer lige BiH dočekuje Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Tomislav Ivković i kapiten, Aleksandar Kosorić.

– Iskoristio bih prvo priliku da čestitam rođendan svim Željovcima, svima onima koji su prošli kroz ovaj klub, koji su ga napustili, a bili važan kotačić u stvaranju institucije kao što je Željo. Ponavljam se iz dana u dan, ali Željo je nešto posebno i za njega se isplati živjeti, kazao je Ivković pa dodao:

– Utakmica kao i svaka, vrijedi tri boda. Dolazi nezgodna momčad, iskusna. Imali su zapažen nastup u Evropi, možda u ligi im sada ne ide kako su zamišljali, ali normalno da ih respektiramo, kao i sve ostale. Napravićemo sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu. Dobro radimo, dobro treniramo, dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je najbitnije. Pita se nešto i protivnik, ali mi smo spremni i sa nestrpljenjem čekamo utakmicu. Zadovoljstvo je igrati srijeda- nedjelja. Ima vremena za oporavak, ima za sve. Najbitnije je da ostanemo zdravi i bez povreda. Gust raspored je, isto kao i da treniramo, ali zadovoljstvo je veće što se tiče utakmice. Stvaramo šanse, možda realizacija nije kako bismo htjeli. Čim stvaramo šanse na dobrom smo putu.

Kosorić pred Velež: Pokušavamo da se skoncentrišemo na teren

– Na moje zadovoljstvo dobio sam šansu da produžim ugovor još godinu dana. Presretan sam i uzbuđen sam kao kada sam prvi put u klubu. Željo je nešto posebno, pogotovo kada imate priliku da prisustvujete kada se dešavaju pozitivne stvari, jubilej je nešto posebno i to treba doživjeti. Atmosfera u ekipi je odlična, jedva čekamo utakmicu. Moramo dati posljednji atom snage ako želimo da dođemo do pobjede, svi smo toga svjesni i to neće biti upitno od prvog do posljednjeg trenutka utakmice, rekao je Kosorić, pa dodao:

– Tri boda su najbitnija, utakmica kao i svaka druga. Ništa nam ova utakmica nije manje bitna nego prošla ili sljedeća. Pokušavamo da se skoncentrišemo na teren, na ono u čemu mi odlučujemo. Šef sugeriše cijele sedmice da isključimo ove stvari oko nas koje se dešavaju, to je naš zadatak. Ako se skoncentrišemo na teren sigurno ćemo doći do pozitivnog rezultata, a nama je motiv da budemo pravi sutra, da dođemo do pobjede i uljepšamo rođendan.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 17 sati. Prodaja ulaznica danas se vrši do 19 sati, a sutra počinje od 9 sati.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: