VIDEO/ Pogledajte film “Željina stotka”

Film povodom 100 godina FK Željezničar

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

FK Željezničar će 19. septembra proslaviti 100. rođendan, a Federalna TV snimila je film “Željina stotka” povodom velikog jubileja tima sa Grbavice.

Autor filma je Muhamed Bikić, a u filmu se govori o najstarijem sarajevskom premijerligašu, samom osnivanju dvadesetih godina prošlog stoljeća, te svim uspjesima Plavih do danas.

Na radost svim simpatizera Želje i bh. ljubitelja fudbala ovo je dokumentarac za pamćenje o Plavima sa Grbavice u obilježavanju stoljeća postojanja.

Posebno će biti zanimljivo podsjećanje na samo osnivanje, nastalo iz potrebe ljubitelja fudbala koji su tada radili na željeznici, od čega potječe i sam naziv ovog kluba.

U filmu učestvuju legendarni fudbaleri, treneri i sportski radnici Želje, kao i simpatizeri kluba i novinari koji obilježili plavo stoljeće.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare