Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na Ilidži u drugom prijateljskom meču od Slovačke rezultatom 0:2.

Gosti do prednosti dolaze u 2’. Nakon dodavanja sa desne strane Andy Masaryk precizno šutira sa desetak metara za 0:1.

U 14’ dosuđen je penal za bh. tim, ali je udarac Ante Prusine sa 11 metara odbranio golman Michal Lukač. Do kraja prvog poluvremena izabranici Nermina Šabića su stvorili još tri dobre prilike, ali šutevi Luke Misimovića u 17’, Sergeja Damjanića u 33’ i Prusine u 40’ nisu pogodili metu.

I na otvaranju drugog poluvremena Slovaci postižu pogodak. Igrala se 47’ kad je Zoran Zahradnik oduzeo loptu našim defanzivcima, krenuo sam ka golu i poslao loptu u mrežu. Poslije toga oba tima su stvorila nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

Bh. tim je nastupio u sastavu: Tarik Karić, Mahir Rizvanović, Emir Beširović, Salih Hadžić (53. Seid Pramenković), Amar Zahirović (53. Sergej Bogdanić), Sergej Damjanić (53. Bakir Nurković), Ante Prusina (64. Amer Baručija), Luka Tustonja (53. Savo Šušić), Maid Babović, Luka Misimović (64. David Čamber), Amar Jusupović (73. Hamza Ljukovac).

Prvi meč odigran prije dva dana završen je bez pobjednika 0:0.

(Reprezentacija.ba)