Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum napustit će ovu funkciju nakon 15 mjeseci.

Kasum je ovo potvrdio putem društvenih mreža, a naglasio je da je imao ponudu novih vlasnika da ostane na spomenutoj funkciji.

“Prošlo je skoro 15 mjeseci otkako sam postao dio jedne fantastične priče, postao sam član najznačajnijeg sportskog kolektiva i brenda u Bosni i Hercegovini, FK Sarajevo. U klub sam došao sa vizijom i željom da doprinesem razvoju i unaprijeđenju kluba svojim iskustvom koje sam stekao realizacijom preko 50 razvojnih projekata na tri kontinenta. Velika želja mi je bila da postanemo nešto više od samo sportskog kolektiva. S tim ciljem sam pokrenuo incijativu formiranja dobrotvorne fondacije unutar Bordo kluba po uzoru na Barceona Foundation ili Roma Cares. Naše fondacija se trebala zvati Sarajevo Smile. Međutim, čovjek planira, Bog se smije…”, poručio je Kasum putem svog Instagram profila između ostalog i dodao:

“Dolaskom Ismira Mirvića i povratkom Vincenta Tana, počinje nova era kluba. Uvjeren sam da će to biti bolja era u kojoj će klub postići ono što smatram da je neophodno, a to je finansijska samoodrživost. Investitori trebaju biti investitori, a ne donatori. Smatram da investitori trebaju ulagati u infrastrukturu kluba kao što je u prvom redu trening centar, ne u plate uposlenika i igrača jer to nisu ulaganja.

Ovim putem bih htio da se zahvalim Vincentu Tanu, Jalilu Rasheedu i Ismiru Mirviću na povjerenju koje su mi ukazali ponudivši mi da i nadalje obavljam dužnost predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo. Nakon dugog razmišljanja, došao sam do zaključka da su novoj eri potrebna nova lica. Da je potrebno smiriti tenzije oko kluba. Iako, nikad nisam htio da polarizujem ljude oko kluba i naše navijače (čak suprotno), nadam se da mogu barem biti dio rješenja koje će doprinijeti smanjivanju tenzija i davanju prilike novoj eri. Zbog toga sam odlučio da ću na dan Skupštine koji smatram završetkom krize i sretnim danom za sve pristalice FK Sarajevo, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo.

Hvala svima koji su mi dali podršku u teškim danima. Hvala i onima što su bili kritični prema meni u granicama ljudske pristojnosti. Svi smo mi prolazni, klub je vječan. Sada naprijed u novu eru, razvoj kluba i sportske uspjehe.

Svi u napad, jedan je Hase!”

(Reprezentacija.ba)