Kao i Europa Liga, i Konferencijska Liga danas počinje sa grupnom fazom. Na rasporedu je 14 utakmica, a osam bh. fudbalera očekuje potencijalne nastupe.

Anorthosis – Partizan (21:00 sati, Arena Sport)

Utakmica u kojoj obje ekipe imaju po jednog igrača iz BiH. Za Partizan će od prve minute igrati Zmaj Siniša Saničanin, dok će dres Anorthosisa nositi Azer Busuladžić.

Partizan bilježi paklen start sezone. Na sedam odigranih kola ubilježili su isto toliko pobjeda i drže vrh tabele. Na Kipru je sezona tek počela, a u prvom kolu Anorthosis je doživio poraz.

Kladionice blagu prednost daju Partizanu. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.30 na pobjedu Crnobijelih. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Večerašnji susret u Nikoziji bit će prvi zvanični duel ove dvije ekipe.

Jablonec – Cluj (21:00 sati)

Cluj koji je svoj put u Europi počeo protiv šampiona BiH, Borca, u Ligi Šampiona, večeras gostuje u Češkoj kod Jabloneca.

Reprezentativac BiH Mateo Sušić utakmicu će propustiti zbog povrede zbog koje je propustio i duel Zmajeva sa Kazahstanom.

Drugi bh. igrač u redovima rumunskog prvaka, Daniel Graovac, trebao bi igrati od prve minute.

Kladioničarski analitičari očekuju izjednačen meč. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.65 na pobjedu Cluja. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Utakmice Konf. Lige za koje konkurišu bh. fudbaleri:

Anorthosis – Partizan (21:00 sati, Azer Busuladžić / Siniša Saničanin)
Jablonec – Cluj (21:00 sati, Mateo Sušić, Daniel Graovac)
Roma – CSKA Sofia (21:00 sati, Hamza Čataković)
Mura – Vitesse (18:45 sati, Azur Mahmić, Marko Brkić)

(Reprezentacija.ba)