Sportski TV komentaror Marjan Mijajlović nedavno je gostovao u Podcastu Inkubator.

Mijajlović je sa voditeljom Ivanom Ivkovićem razgovarao o reprezentaciji BiH, našim reprezentativcima, bh. klubovima, selekcijama iz regije, ali i o najuspješnijem selektoru BiH ikada Safetu Sušiću.

Marjan je u jednom trenutku govorio o selekciju Srbije, a onda se vratio na Sušića i kazao da bi mu se poklonio jer je jedini on odveo Zmajeve na neko veliko takmičenje.

“Pape je smijenjen pola godine nakon što je odveo BiH na prvenstvo. Izgubio je od Izraela, i to je nama bila tolika sramota tada. Izrael je nedavno zabio pet komada Austriji. Ja sam tad rekao nedostajat će nama Pape. Iskreno, Pape da sada dođe ovdje, ja bih mu se poklonio i skuhao mu kafu. Dopustim ljudima da mi kukaju protiv Papeta, ali taj Pape je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo i tu završavamo svu priču.”

Mijajlović smatra da trenutno nema velike euforije oko reprezentacije i da je to jedan od problema.

“BiH je čudna po tome što trenutno nema neke velike euforije. Mi uvijek idemo dobro kada je adrenalin dobar. Kada smo otišli u Brazil imali smo dobre igrače, ozbiljnog selektora, navijače i tada je svako dao svoj doprinos. Tada se sve poklopilo. Sve je krenulo silaznom putanjom nakon što smo sa Mešom izgubili baraž od R. Irske. Prosinečki je dobro krenuo u Ligi nacija, ali su kvalifikacije bile katatrofalne. Onda dolazi Bajević, ali gubimo od Sj. Irske i onda je došlo do potpunog ponora u atmosferi.”

U priloženom video materijalu možete pogledati kompletno gostovanje Marjana Mijajlovića.

(Reprezentacija.ba)