Proteklu subotu održana je Skupština FK Željezničar na kojoj je bio prisutan i Zdenko Jelić, legendarni sekretar Plavih koji je za Avaz govorio o aktuelnim dešavanjima.

“Naravno, odazvali smo se, zahvaljujem na pozivu i ovim putem. S pažnjom sam pratio rad Skupštine na kojoj je izabran novi skupštinski odbor te proširen Upravni odbor. Moram istaknuti i to da nikad nisam čuo stravičniji izvještaj, kada su u pitanju egzaktni podaci. Dakle, cjelokupna situacija koju je ostavio prethodni Upravni odbor u zadnje dvije godine, dovela je klub na rub propasti, do haosa, do svega ovoga”, kazao je zabrinuti Jelić za Avaz.ba.

Željezničar za vikend obilježava i proslavlja 100 godina postojanja, a Zdenko Jelić je organizovao druženje vetarana i legendi.

“Imali smo mi i malo ambiciozniji plan da se nešto napravi, ali sve to košta. Ipak, mi to plaćamo iz svog džepa i uz pomoć donatora. Sve smo dogovorili, sastat ćemo se u petak u 19 sati u sarajevskom restoranu Una. Sve sam apsolvirao i dogovorio, naravno ne sam, najviše mi pomaže doktor Josip Braco Jurišić”, rekao je Jelić.

Željo u subotu dočekuje od 17 sati Velež i na tom meču proslavit će 100. rođendan, dok će u nedjelju navečer popularni Manijaci velikim vatrometom u Sarajevu čestitati svom klubu 100 godina postojanja.

(Reprezentacija.ba)