Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Vico Zeljković, gostovao je u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji, a govorio je o posljednjim dešavanjima u reprezentacije, te prošloj sezoni u Premijer ligi BiH.

U uvodu emisije Zeljković je govorio o Begovićevim riječima.

“Prijatno sam iznenađen njegovim riječima, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Begović je upotrebijo grube riječi koje je rekao za to treba imati dokaze. ali to je njegovo mišljenje. To su obične gluposti, lično nemam nikakvih informacija, naravno da osuđujem to, ali komentarisati nešto na spinovanju, napravila se atmosfera da ništa ne valja, a do marta je sve valjalo”, rekao je Vico i dodao:

“Od marta smo počeli radili pozitivni, imamo ciljeve koje želimo uraditi za narednih osam godina, to su VAR i tereni za Premijer ligu”, kazao je Zeljković.

Smatra da su sudijske greške sastavni dio fudbala, te da nema mjesta za optužbe na titulu Borca.

“Te optužbe su hinjske, nekome ne odgovara… Očigledno je problem čim Sarajevo nije prvak, neki je problem. Ne znam na osnovu čega. Da li su postojale neke sudijske greške možda jesu, ali u svim ligama, gledali ste Evropsko prvenstvo, greške se dešavaju. Bitno je da se greške sankcionišu i da se ne ponavljaju. Sve to izlazi iz iste kuhinje i nemam neki poseban komentar, jednostavno sam spreman da određeni krugovi pričaju.”

Savez je nedavno objavio biografiju Zeljkovića o kojoj se pisalo u bh. sportskoj javnosti.

“Negativno se priča i mom CV-iju, to su sve priče sa određenim ciljevima bez adekvatnih dokaza. Rezultati koje ćemo napraviti o narednom periodu, biti pokazatelj našeg rada. Miličić je moj savjetnik za ekonomska pitanja i imam pravo da kao predsjednik Saveza imam puno pravo da formiram svoj tim kako treba i da radim na osnovu toga u budućnosti. Pričalo se da ću mnogim ‘sjeći glave’ kada dođem, ali niko još nije smijenjen, ali ćemo sigurno na kraju mjeseca raditi sistematizaciju radnih mjesta”, istakao je Zeljković za Federalnu televiziju.

(Reprezentacija.ba)