U utorak počinje grupna faza ovosezonske Lige Šampiona, a i u ovoj godini imamo priliku pratiti i gledati nekoliko bh. reprezentativaca.

Edin Džeko će sa Interom prolazak u 1/8 finala, što je objektivno minimalni cilj prvaka Italije, tražiti u grupi sa Real Madridom, Shakhtarom i Sheriffom iz Tiraspola.

Prvi meč donosi nam i veliki derbi, Inter će na svom terenu ugostiti madridski Real, a susret se igra u srijedu u 21 sat.

Miralem Pjanić je nova zvijezda Bešiktaša, ali u turskog fudbala. Prvak Turske ima velike ambicije u ovoj sezoni, odbranu titule, ali i dobar nastup u Ligi Šampiona.

Kada se pogleda žrijeb grupe, Bešiktaš može tražiti svoje mjesto u 1/8 finala. Za to će se boriti sa Bor. Dortmund, Sportingom i Ajaxom. Prvu utakmicu, već u srijedu igraju protiv Dortmunda od 18:45 sati.

Milan se vratio u Ligu Šampiona nakon nekoliko godina odsustva, a momčad našeg Radeta Krunića je u grupi sa Liverpoolom, Atl. Madridom i Portom. Gledajući na nastupe pomenutih klubova u proteklim godinama, pred Milanom je težak zadatak u borbi za prva dva mjesta,

Ligu šampiona otvaraju utakmicom na Anfiledu sa Liverpoolom koja se igra u srijedu u 21 sat.

Malo iznenađenje u kvalifikacijama je napravio švedski Malmo koji se izborio za grupnu fazu Lige Šampiona. Klub čiji dres nose Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić imat će okršaje sa Juventusom, Chelseaom i Zenitom.

U utorak od 21 sat očekuje ih prva utakmica, a protivnik je europski velikan, Juventus.

Raspored 1. kola Lige Šampiona:

Utorak:
Young Boys – Man. United (18:45 sati)
Sevilla – Salzburg (18:45 sati)
Dynamo Kiev – Benfica (21:00 sati)
Barcelona – Bayern (21:00 sati)
Villareal – Atalanta (21:00 sati)
Lille – Wolfsburg (21:00 sati)
Malmo – Juventus (21:00 sati)
Chelsea – Zenit (21:00 sati)

Srijeda:
Bešiktaš – Dortmund (18:45 sati)
Sheriff – Shakhtar (18:45 sati)
Club Brugge – PSG (21:00 sati)
Man. City – RB Leipzig (21:00 sati)
Atl. Madrid – Porto (21:00 sati)
Liverpool – Milan (21:00 sati)
Sporting – Ajax (21:00 sati)
Inter – Real Madrid (21:00 sati)

(Reprezentacija.ba)