Susretima četvrtog kola nastavlja se šampionat u njemačkoj Bundesligi.

Ermedin Demirović je u prethodnih desetak dana odigrao dva meča za Zmajeve u kvalifikacijama za SP, a danas njegov Freiburg od 15,30 sati na svom terenu igra protiv Kolna.

Demirović u prva tri kola nije bio u startnoj postavi i u svakom meču je dobijao šansu sa klupe za rezervne igrače. Momčad Freiburga trenutno je četvrta sa sedam bodova, a Koln zauzima šestu poziciju sa bodom manje.

Freiburg je prema kladionicama favorit. Kladionica Meridian na dan meča daje kvotu 2.25 na Freiburg. Ostale Meridianove kvote za ovaj duel možete vidjeti ovdje.

Domaći će danas nastupiti bez Schmida i Hofflera, dok će Kolnu nedostajati Horn, Hubers, Thielmann te Castrop.

Spomenimo i da je Freiburg u zadnja dva međusobna duela slavio protiv Kolna i to rezultatima 4:1 i 5:0.

Raspored i satnica utakmica četvrtog kola Bundeslige za subotu 11. septembar:

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund (15,30 sati)

Greuther Furth – Wolfsburg (15,30 sati)

Freiburg – Koln (15,30 sati)

Hoffenheim – Mainz (15,30 sati)

Union Berlin – Augsburg (15,30 sati)

Leipzig – Bayern Munchen (18,30 sati)

U 2. njemačkoj Bundesligi na rasporedu su dueli šesot kola, a Karlsruher, čiji je pomoćni trener Zlatan Bajramović, na svom terenu igra protiv Kiela.

Duel se igra od 13,30 sati i Karlsruher će pokušati doći do treće pobjede u sezoni. Karlsruher je trenutno šesti sa osam bodova, a Kiel se nalazi na 15. mjestu sa četiri osvojena boda.

Kladionice na dan utakmice daju blagu prednost Karlsruheru. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 2.15 na Karlsruher. Ostale kvote sa ovo susreta možete vidjeti ovdje.

Inače, ove dvije ekipe su u prošloj sezoni odigrale dva sjajna meča. Oba puta uspješniji je bio Kalrsruher i to identičnim rezultatom 3:2.

U isto vrijeme (13,30 sati) Hannover na svom terenu dočekuje St. Pauli. Za ekipu St. Paulija od prve minute branit će bh. reprezentativac Nikola Vasilj.

Vasilj je uoči tekuće sezone stigao u St. Pauli iz Zorye i brani standardno. Nastupio je u svih pet utakmica i tri puta sačuvao svoju mrežu.

Njegov tim je danas favorit protiv Hannovera. Kladionica Meirdian daje kvotu 2.50 na trijumf St. Paulija. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Raspored i satnica utakmica šestog kola 2. Bundeslige za subotu 11. septembar:

Ingolstadt – Werder Bremen (13,30 sati)

Hannover – St. Pauli (13,30 sati)

Karlsruher – Kiel (13,30 sati)

HSV – Sandhausen (20,30 sati)

(Reprezentacija.ba)