Administracija NS/FS BiH ažurirala je na web stranici biografiju predsjednika Saveza, Vice Zeljkovića, a tekst prenosimo u nastavku.

Rođen je 12. novembra 1988. u Gradišci. 16. marta 2021. godine na sjednici Generalne Skupštine izabran je za predsjednika NS/FS BiH u periodu od 2021. do 2025. Glavni prioriteti u ovom mandatu, kako je najavio, su projekti na unapređenju infrastrukture na stadionima u Bosni i Hercegovini kao i razvoj omladinskog i ženskog fudbala.

Od juna 2018. član je uprave FK Borac u kojem je do avgusta 2020. godine uspješno obavljao i funkciju predsjednika.
Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banja Luka bio je od 12.10. 2018. do 05.06. 2020.
Za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske izabran je u januaru 2020. a nakon reizbora na funkciju predsjednika FSRS u septembru iste godine kao predsjednik entitetskog Saveza postao je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Član UEFA Komiteta za nacionalne asocijacije je od 11. jula 2021.godine. Ljubav prema sportu iskazivao je veoma rano, kroz aktivno bavljenje košarkom u omladinskim selekcijama Igokee, zatim fudbalom u školi fudbala “Džaja” kao i u banjalučkom Borcu.

Osim sporta, preokupacija su mu i aktivnosti vezane za poboljšanje kvaliteta života u društvenim zajednicama i rad na zaštiti životne sredine.

Zeljković je diplomirao na BLC (Banja Luka College) te stekao zvanje menadžera zaštite na radu i zaštite životne sredine.

Radio je u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, nakon čega je poslovnu karijeru nastavio graditi u privatnom sektoru. Aktivno govori engleski jezik.

MONTREUX, SWITZERLAND – APRIL 19: UEFA President Aleksander Čeferin meets Bosnia and Herzegovina Football Federation President Vico Zeljković at 2m2c Montreux Music & Convention Centre on April 19, 2021, in Montreux, Switzerland (Photo by Richard Juilliart – UEFA)

(Reprezentacija.ba)