Nekadašnji Zmaj i tehnički direktor reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović, u intervjuu za SCSport.ba govorio je posljednjim dešavanjima u A reprezentaciji naše domovine.

“Kad gledamo sve tri utakmice u prethodnih desetak dana, vjerujem da možemo biti zadovoljni. Posebno što se tiče igre, napravili smo korak naprijed. Ostaje žal zbog tog zadnjeg minuta protiv Kazahstana u kojem smo praktično ispustili dva boda. Opet, s druge strane, to je svakako dobro iskustvo za neke mlađe igrače, koji će sigurno izaći jači iz toga. Moram naglasiti da mi je baš drago što je publika bila na vrhunskom nivou u meču protiv Kazahstana, dugo nisam vidio ovakav ambijent”, kazao je Misimović za SCSport.ba, a potom je govorio o svojoj funkciji.

“Zvanično sam savjetnik predsjednika NSBiH. Fokus mog djelovanja je reprezentacija. Najviše se bavim mlađim igračima, onima koji se smatraju potencijalom za reprezentaciju. Pomažem i ekipi, staffu, u redovnom kontaktu sam i s Izvršnim odborom NSBiH, može se reći da sam neka spona između svih tih faktora.”

Misimović je komentatisao i objavu Asmira Begovića.

“Iskren da budem, nisam tako nešto očekivao. Ali ne može me ništa ni uzdrmati u zadnje vrijeme, upravo zbog toga što mi je jasno da se pravi kampanja, čiji je očiti cilj da se uništi ovo što se stvara u reprezentaciji. Nikad nisam učestvovao u nekim nečasnim radnjama niti želio imati veze sa tim. Ni kao igrač, a ni nakon karijere. Stvarno ne razumijem. Ali to će sada rješavati advokati, takve stvari i optužbe mu neće tako lako proći. Možda je uvrijeđen što nije pozvan. Što se tiče kvaliteta, on sigurno ima mjesta u reprezentaciji. Ali kao osoba, nisam siguran… Evo, recimo, kad je dolazio kod Safeta Sušića, on je rekao – ja branim ili više nikad neću doći. Tada je praktično maknuo Kenana Hasagića iz reprezentacije. Ili sam broj jedan ili neću dolaziti. To vam mogu potvrditi svi koji su bili prisutni. Zatim, sjećam se i da se jedino on u Brazilu svađao oko premija. Šta je s premijama, gdje su, koliko… Tu je isto pokazao da mu je novac bitniji…”

Još je govorio i o menadžerskoj aferi.

“Pa, ja nisam iz te priče. Meni nikad niko ništa slično nije poslao. Znam koliko i ostali. Ako ta poruka zaista postoji, neka to odgovarajući organi istraže. Do mene takve informacije nikad nisu došle. Daleko od toga. Ali evo o čemu se radi. Diže se hajka. Zašto neko nije sačekao poslije utakmice sa Kazahstanom da to iznese? Ne mislim da je to nešto puno pogodilo igrače, da se razumijemo. Ali trošiš energiju na gluposti, umjesto da se fokusiraš na ono što je stvarno bitno”, istakao je Misimović za SCSport.ba i za kraj dodao oko Vice Zeljkovića.

“Dosad je ispunio sve što je obećao i šta smo se dogovorili. Moje iskustvo je pozitivno. Sve što treba, to se i nabavi. Ne samo za seniorsku reprezentaciju, nego i za mlade selekcije. Naprimjer, deset godina niko nije htio kupiti novu medicinsku opremu, a sad ćemo je dobiti zahvaljujući njemu”.

(Reprezentacija.ba)