Nakon 8 gradova, više od 2000 kilometara i 2 mjeseca, prvi Teqball Summer Tour 2021 je spektakularno završen u Sarajevu, na Trebeviću, ispred Pino Nature hotela 4. septembra.

Pobjednici sedam gradova su se sastali u velikom finalu u Sarajevu, te odmjerili snage između sebe, ali i „domaćina“ iz Sarajeva. Pobjedu su odnijeli Miran Čustović i Azer Hebibović iz Mostara, a svečanu nagradu je dodijelio Faruk Selmanović, direktor direkcije Sarajevo BH Telecom kompanije. Nagradni fond u iznosu od 1500 KM je dodijeljen pobjednicima, ali i druge vrijedne sponzorske nagrade, a sve je ispraćeno uz svečanu ceremoniju i veličanstven vatromet.

Podsjećamo, Teqball Summer Tour 2021- Powered by SARA je počeo svečanim otvorenjem 19. jula u Trebinju, a nastavio je u Mostaru, Konjicu, Kakanj, Tuzla, Banjoj Luci, Brčkom, te finalom u Sarajevu. Cijelu turneju je pratila velika publika te interesovanje u svakom gradu koju je turneja predvođena organizatorom, ACAR Events-om posjetila.

Video možete pogledati ovdje.

„Budući da je ovo prvi put da se turneja ovakvog tipa organizuje u svijetu, bili smo izuzetno uzbuđeni pred početak ali i kroz samo trajanje turneje, u nadi da će potpuno novi sport biti atraktivan kako učesnicima tako i posjetiocima. Moramo priznati da smo premašili svoja očekivanja te definitivno imamo u planu održati turneju sljedeće godine kroz više gradova. U potpunosti smo spremni za sve izazove i za zimsku tako i za ljetnu turneju koje su pred nama.  Na kraju bi se zahvalio prvenstveno svom timu ACAR events-a bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće, kao i takmičarima, posjetiocima i sponzorima na ukazanom povjerenju te se nadamo da će sljedeća godina biti još bolja za sve nas.“- poručio je Adni Challenger, generalni direktor ACAR Events.

(Reprezentacija.ba)