Miralem Pjanić je nakon dolaska u Bešiktaš za Marcu govorio o Ronaldu Koemanu, a sada je holandski stručnjak odgovorio našem reprezentativcu.

“Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se dešavala prošle sezone. Fudbaler sam, želim igrati i to je ono što me čini sretnim. Iskreno, još uvijek ne znam šta je želio od mene. Imao sam Covid kada sam tek došao. Nisam počeo na vrijeme trenirati. Trener me nikad nije predstavio grupi kao ostale igrače. Od samog početka sve je bilo veoma čudno. Profesionalac sam, mogu razumjeti da ne računaju na mene, ali neko mi je morao objasniti zašto. Nemam 15 godina”, kazao je Pjanić za Marcu pa dodao:

“Nikad mi nije dao pravu šansu. U svakoj utakmici koju sam igrao stavljao me na drugačiju poziciju. Iskreno, pitao sam se šta radim pogrešno. Možda mu se nije dopalo šta sam rekao pred novinarima. Možda je to, a možda me jednostavno nije volio. Volio bih da mi je to rekao u lice. Dobijemo utakmicu u Torinu, odigram dobro, a zatim me nema nikako u utakmici La Lige. Pitam se šta je želio od mene”.

Nakon ovih prozivki oglasio se i Ronald Koeman koji je pak kratko za Mundo Deportivu odgovorio Pjaniću.

“Mislim da je malo isfrustriran i to potpuno razumijem da je razočaran. U našem sistemu igre kojeg preferiramo, sa i bez lopte, on je izgubio mjesto od konkurencije. Ništa drugo se nije dešavalo. Pokušali smo, ali drugi igrači su bili bolji. Želim mu sve najbolje”, rekao je trener Barcelone.

Miralem Pjanić je ukupno u dresu Barce odigrao 30 utakmica, ali je većinu kao rezervni fudbaler ulazio u drugom dijelu. U Bešiktaš je stigao na jednogodišnju posudbu.

(Reprezentacija.ba)