Zmajevi su sinoć na Bilinom polju dočekali reprezentaciju Kazahstana, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka semafor je pokazao rezultat 2:2.

Bosna i Hercegovina je bila mnogo bolji rival, ali veliki broj prilika nisu uspjeli realizovati, te na kraju primili gol u 95. minuti i morali se zadovoljiti bodom.

Sportski portal za analizu, Sofascore, ocijenila je reprezentativce naše zemlje nakon utakmice, a daleko najbolji pojedinac bio je Miralem Pjanić sa ocjenom 9.2. Pjanić je bio strijelac sa bijele tačke, a potom je asistirao iz kornera za gol Menala. Novi fudbaler Bešiktaša je na utakmici imao 72 dodavanja od kojih su 62 bila tačna, a uspio je i dobiti deset od 15 duela.

Na drugom mjestu po ocjenama je Ermedin Demirović koji je dobio 7.3. Demirović je odigrao borbenu utakmicu, dosta je trčao i zajedno sa Džekom radio dobar presing. Na meču je imao tri udarca od kojih su dva bila u okvir gola, jedan uspješan dribling i tri presječene lopte.

Najlošije ocijenjeni Zmaj je golman Ibrahim Šehić, 6.1. Na susretu je imao tri udarca, ubilježio je jednu odbranu, te je dva puta morao vaditi loptu iz mreže. Kada pogledamo igru Šehića nogom, ima je 20 tačnih od 21 ukupnih dodavanja. Ipak, stiče se dojam da je kod oba gola mogao malo bolje reagovati, onako kako smo to od njega navikli.

Ocjene bh. fudbalera: Šehić 6.1 – Ahmedhodžić 6.7, Hadžikadunić 6.5, Saničanin 6.4 – Stevanović 7.2, Pjanić 9.2, Cimirot 7.0, Nalić 6.6, Kolašinac 6.9 – Demirović 7.3, Džeko 6.6. Ćivić 6.4, Gojak 6.9, Prevljak 6.6, Menalo 7.1.

(Reprezentacija.ba)