Reprezentacija BiH večeras od 20,45 sati dočekuje Kazahstan u šestom kolu kvalifikacija za SP 2022. Za nas ovo će biti tek četvrta utakmica na putu za Katar 2022.

Selektor Ivajlo Petev biće prinuđen napraviti najmanje dvije izmjene u odnosu na utakmicu protiv Francuske.

Petev ne može računati na Amira Hadžiahmetovića i Matea Sušića koji su igrali od prve minute u Strasbourgu prošle sedmice. Prvog bi trebao zamijeniti Amer Gojak, a drugog Branimir Cipetić. Reprezentacija.ba saznaje da Rade Krunić nažalost zbog povrede vjerovatno neće biti spreman.

BiH je protiv Francuske igrala sa dva napadača Džekom i Demirovićem, a isto se očekuje i protiv Kazahstana, uz ofanzivnije postavljenu igru Zmajeva.

Svoje mjesto na terenu mogao bi, umjesto jednog stopera, tražiti i Miroslav Stevanović.

Mogući sastav: Šehić, Ahmedhodžić, Saničanin, Cipetić, Kolašinac, Gojak, Cimirot, Pjanić, Stevanović, Demirović i Džeko.

Osnovni cilj je pobjeda, a ne lijepa igra, pa selektor i igrači najavljuju strpljenje i utakmicu bez previše ljepote. I tabela poziva na strpljivu igru.

Bosna i Hercegovina je apsolutni favorit. Kladionica Meridian jutro pred utakmicu daje kvotu 1.20 na pobjedu Zmajeva. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

BiH – Kazahstan, 20,45 sati, Bilno Polje.

(Reprezentacija.ba)