BiH je večeras u Zenici u prijateljskom duelu dobila Kuvajt sa 1:0, a ovo je bila prva pobjeda na klupi za našeg selektora Ivajla Peteva.

Petev je poslije utakmice istakao da je nedostajalo koncentracije njegovim izabranicima u ovom duelu.

“Nedostajalo nam je malo koncentracije, iako smo u prvom poluvremenu imali nekoliko šansi. Mogli smo igrati bolje, ali s obzirom da za tri dana igramo novi meč to je razumljivo. Neki igrači nisu iskoristili svoju šansu, ali bilo je i dobrih momenata. Pobjeda je pobjeda. Idemo analizirati ono što nam treba za budućnost i kocentrisati se za Kazahstan”, rekao je selektor nakon meča za Novu BH.

Petev je govorio i o situacijama sa kojim nije baš najzadovoljniji.

“Bili smo spori sa loptom, pogotovo u zadnjih 30 metara. Morali smo igrati kvalitetnije. Siguran sam da bi sve bilo drugačije da smo zabili gol u prvom poluvremenu. Pobijedili smo, analizirat ćemo gdje smo griješili i idemo dalje. Što se tiče pobjede nakon skoro dvije godine, to je stvar statistike.

Selektor se nada da će Kolašinac i Krunić biti spremni za naredni duel protiv Kazahstana.

“Siguran sam da ćemo se spremiti kako treba za naredni susret i idemo na pobjedu. Bit će teže nego večeras ako budemo spori. Ako budemo agresivniji, onda sve zavisi od nas. Ima nade da će Kolašinac i Krunić biti spremni. Očekujem da će biti više navijača u utorak. Trebat će nam podrška i siguran sam da ćemo je dobiti.”

BiH u utorak 7. septembra od 20,45 sati u Zenici igra meč grupe D kvalifikacija za SP 2022 protiv Kazahstana.

(Reprezentacija.ba)