Ivajlo Petev: Treba nam veća podrška navijača

Petev prokomentarisao trijumf Zmajeva protiv Kuvajta

Ivajlo Petev: Treba nam veća podrška navijača

BiH je večeras u Zenici u prijateljskom duelu dobila Kuvajt sa 1:0, a ovo je bila prva pobjeda na klupi za našeg selektora Ivajla Peteva.

Petev je poslije utakmice istakao da je nedostajalo koncentracije njegovim izabranicima u ovom duelu.

“Nedostajalo nam je malo koncentracije, iako smo u prvom poluvremenu imali nekoliko šansi. Mogli smo igrati bolje, ali s obzirom da za tri dana igramo novi meč to je razumljivo. Neki igrači nisu iskoristili svoju šansu, ali bilo je i dobrih momenata. Pobjeda je pobjeda. Idemo analizirati ono što nam treba za budućnost i kocentrisati se za Kazahstan”, rekao je selektor nakon meča za Novu BH.

Petev je govorio i o situacijama sa kojim nije baš najzadovoljniji.

“Bili smo spori sa loptom, pogotovo u zadnjih 30 metara. Morali smo igrati kvalitetnije. Siguran sam da bi sve bilo drugačije da smo zabili gol u prvom poluvremenu. Pobijedili smo, analizirat ćemo gdje smo griješili i idemo dalje. Što se tiče pobjede nakon skoro dvije godine, to je stvar statistike.

Selektor se nada da će Kolašinac i Krunić biti spremni za naredni duel protiv Kazahstana.

“Siguran sam da ćemo se spremiti kako treba za naredni susret i idemo na pobjedu. Bit će teže nego večeras ako budemo spori. Ako budemo agresivniji, onda sve zavisi od nas. Ima nade da će Kolašinac i Krunić biti spremni. Očekujem da će biti više navijača u utorak. Trebat će nam podrška i siguran sam da ćemo je dobiti.”

BiH u utorak 7. septembra od 20,45 sati u Zenici igra meč grupe D kvalifikacija za SP 2022 protiv Kazahstana.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

17 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Akrap Boziji
04.09.2021. 23:23

Trahana

Marshal
Reply to  Akrap Boziji
05.09.2021. 00:25

Asmir Begovic upravo objavio tweet !

“Predvođeni kriminalcima: Vico, Miske, Petev, grupa menadžera… Umjesto da budemo nogometni tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca. Eto vam…”, napisao je nekadašnji golman Zmajeva.

Realno
Reply to  Marshal
05.09.2021. 02:01

Rupa Celzija, sram ga bilo. Tako daje podrsku zemlji I jaranima. A kad je on igro koliko su tad uzimali kriminalci. Idi ot😱

Oppp
Reply to  Marshal
05.09.2021. 10:01

Ruku na srce, Sehic hiljadu puta bolji. Begovica sve nesto iznenadilo, sve se lopta odbila, prevarila naseg golumana itd, a Kiprani mu zabijaju iz kornera na 3 metra mu cojk skace. Jos uvijek ga kunu svi navijači Chelze. Od Celzija napred je rupa. Izdajico sad kad ne igra, koji supak

Mirso.k
Reply to  Akrap Boziji
05.09.2021. 11:10

Hajde prevedi sta to znaci…..

Oppp
Reply to  Mirso.k
05.09.2021. 12:07

Znaci da je sutio dok je on bio na golu, idiote glupi . Tad mu je sve pasalo, I kriminalci koji su tad bili. Sad unosi samo tenzije I radostan bi jako bio ako se BiH ne plasira. I ja sam mislio da je Beg ljudina Al sad vidim da je Em papak, Em supak

Prazne Tribine
04.09.2021. 23:48

Prazne tribine, zar se tako podrzava nacionalni tim nakon onako dobre predstave u Francuskoj. Vise Kuvajcana na tribinama nego nasih.. sramota

Bh fanatikos
Reply to  Prazne Tribine
05.09.2021. 04:01

Tko gledanost tešku ogradili su je Arkan i ovaj glupan Petev zajedno sa smecem Misimovicem koji se prodao skele tal od prodaje igrača pa pogledajte samo koliko je zvao igrača kako je trener pametnom dosta

Ime nebitno
Reply to  Bh fanatikos
05.09.2021. 12:17

Ruku na srce,Petev radi dobar poso, bih u poslednje 3 god nije izgledala nikako ko ekipa. Barbarez samo blefira, u opste nije trener, sto se ne bavi fudbalom, sto bilo sta ne vodi pa da vidimo kako radi. I on sad iskoristava istoriju I navijače sto ga vole. Ja bi isto Volio da Bude Barbarez il Kodro, Al brate moraš nesto I sam napravit potrudit se..

Derim
Reply to  Ime nebitno
05.09.2021. 12:39

@Ime Nebitno, bravo za opis Barbareza !!! Begović je još gori – Begović je reprezentativni-fudbalski dezerter !!! Počeo je uahebavati još kod Ćire, pokušavajući da bira tekme i izbjegava prijateljske, isto je prolazio i Pape, a Meša je prvi doživio prave probleme s njim, da bi ga Prosinečki konačno odhebao. Petev je rezonovao kako bih rezonovao i ja – nikad ga više ne bih pozvao nako što je odbio da igra kod Meše i Prosinečkog ! Problem je što Begović i Barbarez iskorištavaju naklonost navijača, i još gore, iskorištavaju nacionalne tenzije, jer da se ne lažemo- bezrezervna i potpuna podrška… Read more »

Anonymous
05.09.2021. 01:18

Mars fukaro

H.D.
Reply to  Anonymous
05.09.2021. 11:55

Mislim da je Petev za tebe gospodin

Aki
05.09.2021. 01:28

Podrška petevu

Mr g
05.09.2021. 09:45

Nek zove ove iz rs-a da podrže reprezentaciju.

Derim
Reply to  Mr g
05.09.2021. 13:00

ti ne bi dozvolio podršku iz RS-a, ni po cijenu raspada FS-a, lige i repke na 3 nacionalne ?! Mislim, ako je to preovladavajući sentiment među našim navijačima, ako je jedan Misimović chetniq, ako je dovoljno biti patriota k'o Barba pa da mu se dadne repka u ruke, e hebi ga onda je najbolje da osnujemo tri saveza sa 3 lige i 3 repke, pa svako svom, da se više ne glođemo oko patriotizma – za fudbal svakako niko ne daje ni pishljiva boba !

Anonymous
05.09.2021. 09:58

Razumijem za vicu i peteva ali mislim da miske nije zasluzio toliko pljuvanje jer je radio i dosta dobri stvari

Derim
Reply to  Anonymous
05.09.2021. 13:18

Miske je Š,v.a.b.o po m.e.n.t.a.l.i.t.e.t.u, profesionalac u svakom pogledu i neprikosnoveni gospodin – njegov je g.r.j.e.h što je S.r.b.i.n, koji je podržao Peteva i sarađuje sa savezom, što se među o.s.t.r.a.š.ć.e.n.i.m n.a.c.i.o.n.a.l.i.s.t.i.m.a prevodi kao “Vico=savez” – ko ima imalo r.a.z.u.m.a, gram m.o.z.g.a, imalo k.a.r.a.k.t.e.r.n.e z.r.e.l.o.s.t.i (da je odrastao čovjek koji kontroliše ljudske n.a.j.e.l.e.m.e.n.t.a.r.n.i.j.e p.o.r.i.v.e i n.a.j.p.r.i.z.e.m.n.i.j.e e.m.o.c.i.j.e), dakle, ko nije o.s.t.r.a.š.ć.e.n.a b.u.d.a.l.i.n.a, njemu je sve jasno !