Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nedavno je izborio plasman u finale Dijamantske lige.

Tuka će tako 9. septembra u švicarskom Cirihu trčati finale utrke na 800 metara, a danas je žestoko odgovorio kritičarima i kazao da ga na neki način zabole medijski natpisi poput onih “Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti”.

“Još jednom ću ponoviti kako sam ponosan što sam uspio izboriti finale Dijamantske lige.

Za one koji ne znaju, to je moje prvo Dijamantsko finale i izuzetno sam ponosan na taj podvig, uprkos svim problemima, sa kojima sam se susretao.

Ne mogu reći da me nije zaboljelo kada sam pročitao: “Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti”! Jeste, zaboljelo me, jer to sedmo mjesto je meni donijelo plasman u finale, gdje se mogu plasirati samo najbolji na svijetu, a Bosna i Hercegovina će u tom finalu imati mene i ja ću opet staviti srce na svoj grb, jer je to moja zastava, koju sa ponosom nosim.

Radujem se finalu, a još se više radujem kada vidim koliko dječaka i djevojčica trenira atletiku i koliko im znači podrška aktivnih sportista.

Zato, nemojte zbog te dječice, koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport i napraviti rezultate za Bosnu i Hercegovinu, govoriti kako je neko “tek šesti” ili “tek sedmi”… I dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu… Eto, ne zamjerite. Voli vas Amel”, poručio je Amel putem svoje zvanične Facebook stranice.

Podsjetimo, Tuka je na Olimpijadi u Tokiju osvojio šesto mjesto na 800 metara.

(Reprezentacija.ba)