U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u okviru 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočekuje Republiku Irsku.

Ovo je prvi duel U21 reprezentacije BiH i Irske, a obje selekcije žele drugo mjesto koje može voditi na naredno Europsko prvenstvo. Prva pozicija je “rezervisana” za Italiju, ali to Talijani moraju potvrditi na terenu.

Zmajevi su u prvom kolu remizirali u Crnoj Gori sa domaćinom 2:2, dok je Irskoj ovo prva utakmica.

Kladionice daju skoro podjednake šanse. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.40 na pobjedu mladih Zmajeva. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Selektor U21 BiH, Slobodan Starčević, najavio je današnju utakmicu.

“Pripreme su protekle u najboljem redu i dobroj atmosferi. Nažalost, zbog korona virusa nisu tu trener Mario Ivanković i igrač Belmin Mešinović, tako da nismo u punom kapacitetu. Međutim, imamo dovoljno igrača da odgovorimo zadatku koji je pred nama. Gledali smo posljednje utakmice Republike Irske, znamo na koji način igraju i koji su njihovi kvaliteti. Promijenili su nekoliko igrača u odnosu na junske utakmice, ali imamo dovoljno informacija o njima i siguran sam da ćemo se postaviti na najbolji način, odigrati dobar meč i, nadam se, doći do pobjede.“

Utakmica se igra u Trening centru u Zenici s početkom od 16:30 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)