Omer Joldić operisan, ugrađena mu dva stenta

FK Željezničar je potvrdio da se Joldić trenutno osjeća dobro

Omer Joldić operisan, ugrađena mu dva stenta
Foto: Armin Herić, FK Željezničar

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni trener juniora Željezničara, Omer Joldić (44), operisan je danas u Sarajevu i ugrađena su mu dva stenta.

Joldić je danas hospitalizovan i nalazi se u bolnici, trenutno se osjeća dobro i slijedi mu period oporavka.

Informaciju je potvrdio FK Željezničar koji mu je zaželio brz oporavak, te je prenio da će juniore do daljnjeg predvoditi Adin Mulaosmanović, bivši selektor U17 BiH.

Joldić je igračku karijeru počeo u Slobodi, potom je u nekoliko navrata igrao za Željezničar, te ruski Saturn i poljski Belchatow.

Trenersku karijeru gradi u Željezničaru, vodio je nekoliko omladinskih selekcija, a sjajne rezultate je napravio 2018. godine kada je sa juniorima u UEFA Omladinskoj Ligi Šampiona eliminisao Ludogorets i Lokomotivu, te pružio dobar otpor Atletico Madridu.

Omer je za A reprezentaciju BiH odigrao 21 utakmicu i postigao jedan gol.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Novi biz
31.08.2021. 01:24

Mlad covjek da ima problema sa srcem. Svako dobro I sto brzi oporavak. Nasa ishrana je generalno katastrofa. Slatko, pite, Masna hrana a nigdje onih dobrih masnoca kao sto je maslinovo ulje, avokado itd.

Anonymous
31.08.2021. 03:20

Brz oporavak!! Jedan od rijetkih naših reprezentativaca koji je sa razlogom iz domaće lige dobijamo pozive, šteta što nije i malo bolju karijeru i u inostranstvu (Rusija, Poljska) ostvario. Kako god, sada je jedan od najperspektivnijih mladih trenera u državi, ima njuh za mlade presepktivne igrače.