Stranice i profili navijača PAOK-a iz cijelog svijeta oduševljeno dijele informaciju da je Zlatan Muslimović bio na utakmici između Rijeke i PAOK-a.

Muslimović je uživo posmatrao revanš meč play-offa za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige i čini se da je donio sreću grčkom timu.

PAOK je slavio sa 2:0 u revanš (prvi duel završen rezultatom 1:1) i plasirao se u grupe.

Inače, Muslimović je status legende PAOK-a stekao borbenim pristupnom i mnogim važnim golovima.

Navijači PAOK-a posebno se sjećaju utakmice između Fenera i PAOK-a i gola Muslimovića koji je možda najvažniji u posljednjim decenijama kluba.

Bilo je to 2010. godine kada je Zlatan nekoliko minuta prije kraja utakmice u Istanbulu postigao gol i izbacio Fener iz Europa Lige.

Zlatan je za PAOK odigrao 89 utakmica, zabio 20 golova, dodao 8 asistencija i sasvim je jasno da ima status ikone u Solunu.

Dodajmo i da je Muslimović od PAOK-ovih navijača dobio posebno priznanje, uokvireni dres sa njegovim brojem 11 i natpisom “Alani” pod kojim je poznat u Solunu, a koji označava nekog velikog i jakog.

Osim PAOK-a, bivši bh. reprezentativac je nastupao za Perugiju, Udinese, Atalantu, Ascoli, Koper, Messinu, Padovu, Parmu te kineski Beijing.

Za našu A selekciju odigrao je 30 susreta i 12 puta pogađao protivničke mreže.

(Reprezentacija.ba)