Ljetni prelazni rok u najjačim europskim ligama bliži se kraju, a nekoliko bh. reprezentativaca se nalazi pred transferima.

Miralem Pjanić je definitivno otpisan u Barceloni od strane nizozemskog trenera Ronalda Koemana i u narednim danima trebao bi pronaći novi klub.

Talijanski mediji su izvještavali kako su Juventus, Inter, Napoli i Fiorentina zainteresovani za Pjanića, međutim do transfera ili eventualne posudbe nije došlo jer je najveći problem njegova ogromna plata u Barci.

Pjanić ima sve manje vremena za transfer, a svakako da je najbitnije da bh. reprezentativac u tekućoj sezoni igra standardno.

Sead Kolašinac je prije nekoliko dana odigrao svih 90 minuta za Arsenal u EFL Kupu, ali je prema navodima turskih medija izvjestan njegov prelazak u turski Fenerbahce.

Treći bh. reprezentativac koji bi mogao promijeniti klub u narednim danima je Amer Gojak.

Gojak je još uvijek član Dinama, međutim zagrebački tim bi ga mogao prodati ukoliko dođe adekvatna ponuda iz neke od liga petice.

Svakako da je vijest dana povratak Cristiana Ronalda u Man. United.

Manchester United je na zvaničnoj stranici potvrdio da se portugalski napadač vratio u ovaj klub.

Ronaldo je prethodne tri sezone igrao za Juventus, a sa Unitedom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Spomenimo i da je francuski napadač Kylian Mbappe blizu prelaska u madridski Real.

Inače, ljetni prelazni rok u Francuskoj i Engleskoj trajat će do 31. augusta, dok će se u Italiji, Njemačkoj i Španiji završiti 2. septembra.

(Reprezentacija.ba)